1404-01-09 09:25 شماره خبر : 1957
نوجوانی، دوران تثبیت در خانواده و اجتماع

روانشناس بالینی در گفتگو با «راوی خبر»؛

نوجوانی، دوران تثبیت در خانواده و اجتماع

شناخت جنبه‌های مختلف جسمانی، روانی، عقلانی و اخلاقی و اجتماعی نوجوان این توانایی را به اطرافیان او می‌دهد که شیوه صحیح برخورد با تغییرات جسمی نوجوان که از نظر روانی و ژنتیکی  بوجود آمده را بدانند.

مشاور خانواده و روانشناس بالینی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «راوی خبر» گفت: چرا دوره نوجوانی مهمترین و حساس‌ترین دوره زندگی انسان به‌شمار می‌رود؟

نسرین حقی علت اصلی مهم بودن این دوران  را کشف هویت توسط نوجوان دانست و بیان کرد: چون در این دوره نوجوان به دنبال یافتن هویت خود بوده و می‌خواهد خودش را به دیگران نشان دهد و بگوید من هم هستم و وجود دارم و شخصیتی هستم که می‌خواهم در این جامعه زندگی کنم. نوجوان در این دوره می‌خواهد خودش را در خانواده و اجتماع تثبیت کند و درصدد شکل‌گیری هویت خود بوده و می‌خواهد متکی به خود عمل کند.

وی افزود: سئوالات زیادی در ذهن نوجوان شکل می‌گیرد که اگر نتواند پاسخ درستی برای آنها پیدا کند چه بسا دچار شخصیتی متزلزل و دوگانه شود.

روانشناس بالینی ادامه داد: بنابراین شناخت جنبه‌های مختلف جسمانی، روانی، عقلانی و اخلاقی و اجتماعی نوجوان این توانایی را به خانواده و اطرافیان او می‌دهد که شیوه صحیح برخورد با تغییرات جسمی نوجوان که از نظر روانی و ژنتیکی بوجود آمده را بدانند  و نحوه برخورد با نوجوان را تصحیح کنند.

حقی در رابطه با درک پدر و مادر از دوران نوجوانی و اینکه این دوره را برای نوجوان دوران خوبی رقم بزنند گفت: پدر و مادر آگاه وقتی متوجه شوند که دختر یا پسرش به سن بلوغ و نوجوانی رسیده، از نظر روانی و اخلاقی فرزند خود را تأمین می‌کنند. به تغییرات فرزند خود پی برده و دوران نوجوانی را دوران خوب و لذت‌بخشی برای فرزند خود می‌کنند.

وی در ادامه در رابطه با اینکه دوران نوجوانی همزمان با دوران بلوغ اتفاق می‌افتاد بیان کرد: دوران نوجوانی همزمان با دوران بلوغ اتفاق می‌افتد، که از بحرانی‌ترین دوران زندگی یک فرد می‌باشد، در دوران بلوغ تغییرات زیادی در ابعاد شخصیتی فرد بروز می‌کند که هر کدام بر فرد تأثیرگذار خواهد بود و حتی گاهی شخصیت نوجوان را دگرگون خواهد کرد.

 استانلی هال که به پدر روانشناسی بلوغ معروف است این مرحله را «دوران طوفان و فشار» نامگذاری می‌کند، زیرا در این دوران نوجوان دارای تمایلات و خواهش‌های متضادی است؛ با اینکه دوست دارد با همسالان خود مراوده داشته باشد ولی تنهایی را هم دوست دارد، تمایل دارد با دوستانش تفریح کند و بگو و بخند داشته باشد اما در خلوت با دنیای خود به سر می‌برد؛ دوست دارد با پدر و مادر به تفریح و گردش و مهمانی برود ولی در عمق وجودش دوست دارد تنها بماند.

روسو که یکی از روانشناسان معروف است دوره بلوغ را تولد مجدد می‌داند یعنی وقتی فرد به بلوغ می‌رسد انگار فرد دیگری با خصوصیات بدنی و روانی متفاوتی در این شخص متولد می‌شود و از طرف دیگر نوجوان در مرحله هویت‌یابی قرار دارد و در حال پیدا کردن هویت خویش است در این مرحله اطرافیان فرد مثل پدر، مادر، برادر، معلم، اطرافیان و دوستان و .. نیز در این مرحله نقش دارند و هویت مانند یک تصویر است که فرد از خود در ذهن دارد و این تصویر ممکن است با تصویری که دیگران از وی در ذهن دارند همسو و یا متفاوت باشد.

وی در پایان بیان کرد: در این دوران نوجوان دارای بحران‌های شناختی و شخصیتی فراوانی است که باید با کمک خانواده و اجتماع با این بحران‌ها مقابله کرده و از این آزمون سرنوشت به سلامت خارج شود.

سمیه مهرانی_راوی خبر

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر: https://ravikhabar.com/short/4ORaP
اخبار مرتبط:
تبادل نظر:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

دسته بندی ها
سیاسی
اجتماعی
اقتصادی
فرهنگی
ورزشی