
مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز؛
ماجرای بلاتکلیفی ۱۰ ساله حمام قاجاری البرز
مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز گفت: به عرصه و حریم تعیین شده طی ۱۰ سال گذشته برای حمام قاجاری حیدرآباد، اعتراض کردیم و درخواست بازنگری صادر شده است.
به گزارش اختصاصی خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «راوی خبر»، نادر زینالی درباره بلاتکلیفی وضعیت حمام قاجاری حیدرآباد کرج در جمع خبرنگاران، گفت: ماده ۱۳ حمایت از میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باید اجرائی شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز افزود: هر دستگاهی که به هر نحوی بنای میراثی ملموس و ناملموس در اختیار دارد موظف است از بودجه خود برای حفاظت از آن اعم از مرمت، نگهداری با هر اقدام دیگری هزینه کند.
وی اظهار داشت: طی ۱۰ سال اخیر قرار بود حمام قاجاری حیدرآباد به شهرداری همان منطقه واگذار شود تا در قالب کاربری فرهنگی مورد استفاده مردم قرار گیرد اما متأسفانه عرصه و حریم بر اساس نگاه آن زمان در نظر گرفته شده بود.
زینالی در ادامه با اشاره به اعتراض خود نسبت به اقدام مذکور و صدور دستور جدید برای بازنگری عرصه و حریم حمام قاجاری حیدرآباد کرج، تصریح کرد:امیدواریم با اتمام کارشناسی عرصه و حریم، حمام حیدرآباد به بخش خصوصی واگذار شود.
مدیرکل میراث فرهنگی البرز از آمادگی این مجموعه برای واگذاری حمام حیدرآباد خبر داد و گفت: اگر شهرداری منطقه مذکور درخواست واگذاری حمام و تغییر کاربری آن به مکانی فرهنگی را داشته باشد، برای کاهش دغدغه مردم، آن را انجام میدهیم. وی افزود: اگر شهرداری یا بخش خصوصی درخواست تولیگری حمام را نداشته باشند، مرمت را انجام داده و بودجهای را برای آن در نظر گرفتهایم، تا کنون ۴ مجموعه فرهنگی در البرز اعم از کاروانسرای شاه عباسی به بخش خصوصی واگذار شده است.
زینالی با اشاره به اینکه کاروانسرای ینگی امام به زودی به بخش خصوصی واگذار میشود، اظهار داشت: به واسطه رویکرد مثبت وزیر میراث فرهنگی و نگاه هم گرائی استاندار البرز، گردشگری به یکی از محورهای اصلی البرز تبدیل شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز در ادامه از برنامهریزی اجرای برنامه «توسعه استان البرز» در ۳ محور میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داد و تصریح کرد: این برنامه مکتوب شده و مورد تائید وزارتخانه هم قرار گرفته است.
وی در خاتمه با اشاره به اینکه برنامه مذکور برای اولین بار در استان البرز اجرائی میشود و در صفر وزیر میراث فرهنگی به استان رونمائی خواهد شد، گفت: یکی از ابعاد طرح توسعه، نگاه ویژه به بناهای تاریخی، گردشگری و توریسم خواهد بود. حمام تاریخی حیدر آباد متعلق به دوران قاجار است و در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۲۵۴۲ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
گلاویژاصحابی-راوی خبر
انتهای خبر/