1404-01-10 10:10 شماره خبر : 1973
سامانه املاک، بلای جان سوداگران خانه‌های خالی

سامانه املاک و اسکان؛

سامانه املاک، بلای جان سوداگران خانه‌های خالی

باوجود تمامی تاکیدات برای تکمیل سامانه املاک و اسکان از سوی دستگاه‌ها هنوز تعدادی از آنها برای اتصال به این سامانه مقاومت می‌کند این درحالیست که دلالان و سوداگران بازار مسکن از طریق سامانه املاک واسکان حذف می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «راوی خبر»؛ سامانه املاک و اسکان فعالیت خود را از سال ۹۹  در جهت بهبود برنامه‌ریزی شهری و تثبیت قیمت‌ها در حوزه بازار مسکن شروع کرد، اما متاسفانه هدف‌گذاری که برای اجرای پروژه‌های مسکن از طریق سامانه املاک واسکان صورت گرفته بود هیچ کدام اجرایی نشد و ما شاهد کم‌رنگ‌تر شدن روند اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن در کشور هستیم.

برای تکمیل تمامی بخش‌ها و فعالیت‌های سامانه املاک و اسکان باید تمامی دستگاه‌ها پای کار بیایند تا اطلاعات و خدماتی که مورد نیاز این سامانه است تکمیل شود، اما متاسفانه در این بین شاهد آن هستیم که بعد از گذشت پنج سال هنوز بخش زیادی از دستگاه‌ها تمایلی به همکاری با وزارت راه وشهرسازی در جهت اتصال به سامانه املاک واسکان را ندارند وهمین امر خود باعث شده که سایر دستگاه‌ها هم پای کار نیایند.

این در حالی است که بخش زیادی از خانه‌های خالی و همچنین خانه‌های لوکس از طریق سامانه املاک و اسکان شناسایی می‌شود و ما می‌توانیم با استفاده از اطلاعات سامانه املاک و اسکان‌بخشی از برنامه‌ریزی‌های مورد نیاز برای بازار مسکن را از طریق سامانه املاک و اسکان به دست بیاوریم.

در همین زمینه  مسعود ایمانی کارشناس سیاست‌گذاری با بیان اینکه‌ در حال حاضر بازار مسکن با مشکلات زیادی رو‌به‌رو است گفت: سامانه املاک و اسکان یکی از مهم‌ترین اقدامات و گام‌های موثر در جهت رونق بازار به شمار می‌رود که اگر به صورت کامل اجرا شود زمینه را برای بهبود وضعیت بازار مسکن فراهم خواهدشد.

وی بیان کرد: سامانه املاک و اسکان یکی از مهم‌ترین گام‌ها در رونق بازار به شمار می‌رود که اگر اطلاعات به صورت درست در این سامانه وارد شود ما در آینده بازار آرام و با ثبات اقتصادی خواهیم داشت.

حضور پر رنگ دلالان وسوداگران در بازار مسکن طی چند سال اخیر خود باعث شده که بازار مسکن به سمت آشفتگی و نابه سامانی برود که تنها راهکار برای کنترل این بازار تکمیل سامانه املاک و اسکان است که امیدواریم در این بین بتوانیم تمامی دستگاه‌ها را پای کار برای تکمیل سامانه املاک واسکان بیاوریم.

سامانه املاک و اسکان چشم انتظار اتصال وزارت نیرو وشهرداری

در همین رابطه مسعود جعفری کارشناس سیاست گذاری مسکن با بیان اینکه در حال حاضر سامانه املاک واسکان یکی از مهم‌ترین اقدامات در جهت بهبود وضعیت بازار مسکن به شمار می‌رود گفت: این سامانه با اتصال دستگاه‌ها از جمله شهرداری‌ها، وزارت نیرو به سمت تکمیل شدن و به سمت بهبود هدایت می‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر بازار مسکن نیازمند آن است که به یک ساماندهی شود و همین ساماندهی خود می‌تواند زمینه ساز حذف دلالان وسوداگران در بازار شود.

او با بیان اینکه در حال حاضر بازار مسکن درگیر برخی دلالان و سوداگران شده است که می‌توان امید داشت این بازار از طریق سامانه املاک واسکان به سمت رونق و حذف سوداگری پیش رود.

وی بیان کرد: بازار مسکن در شرایط کنونی به سمتی می‌رود که نیازمند رونق است و همین رونق تنها از طریق حذف دلالان و سوداگران ایجاد می‌شود  و ما شاهد عرضه خانه‌های خالی به بازار خواهیم بود.

کارشناس سیاست‌گذاری‌مسکن با اشاره به اینکه عرضه خانه‌های خالی و نقره داغ شدن محتکران تنها از این طریق امکان‌پذیر است گفت:همکاری‌ دستگاه‌ها برای عرضه خانه‌های خالی خود باعث می‌شود قیمت‌ها در سال آینده کاهشی شود.

وی گفت: در شرایط‌ کنونی بازار مسکن نیازمند آن است که دستگاه‌ها پای کار بیایند و از سوی دیگر خود متقاضیان برای خود اظهاری و ثبت اطلاعات خود همکاری لازم را انجام دهند. در صورتی که شهرداری، ثبت احوال‌به این سامانه متصل شوند می‌توان به آینده بازار مسکن امیدوار بود.

رکورد سه برابری ثبت‌نام در سامانه املاک واسکان

در همین راستا هم حسین  عبدالهی مدیر سامانه املاک و اسکان گفت: تا به امروز ۱۵۰ هزار واحد خانه خالی از طریق  سامانه املاک اسکان شناسایی شده‌اند که به سازمان امور مالیاتی کشور معرفی شده‌اند که امیدواریم با اتصال سایر دستگاه‌ها از جمله شهرداری‌ها روند معرفی وشناسایی این خانه‌ها بهبود پیدا کند.

 مدیر سامانه ملی املاک و اسکان گفت: در حال حاضر، پس از گذشت حدود ۳-۴ سال، ۷۶ میلیون کد ملی در سامانه املاک و اسکان به کد پستی متصل شده‌اند و بیش از ۱۰ میلیون سرپرست خانوار، اطلاعات را تصحیح، تکمیل و تأیید و درواقع، خوداظهاری کرده‌اند و متأسفانه اگرچه طبق برآورد، آمار دقیقی برای این منظور وجود ندارد و به همین دلیل، از طریق سامانه املاک و اسکان می‌توان به آمار دقیق دست پیدا کرد ولی حدود ۲۵ میلیون خانوار داشته‌ایم که تقریباً ۱۵ میلیون سرپرست خانوار هم باید به خوداظهاری بپردازند تا اعلام کنیم سامانه تکمیل شده است.

 مدیر سامانه ملی املاک و اسکان درمورد دستگاه‌هایی که به املاک و اسکان متصل هستند، مطرح کرد: در حال حاضر، سرویس استعلام در مرکز ملی تبادل اطلاعات قرار گرفته است و همه دستگاه‌ها می‌توانند با درخواستی که به مرکز ملی تبادل اطلاعات می‌دهند دسترسی را داشته باشند و زیرساخت برای همه دستگاه‌ها فراهم است.

عبداللهی ادامه داد: کلیه خدمات حمایتی وزارت راه و شهرسازی، کلیه خدمات وزارت آموزش و پرورش و اخیراً هم، خدمت صدور و تعویض دسته چک بانک مرکزی است که به سامانه املاک و اسکان متصل شده‌اند و بعد از آن، تعداد ۱۵ هزار ثبت اقامتگاه اصلی به ۴۵ هزار ثبت اقامتگاه در سامانه رسیده که رکورد سه برابری را داشته است.

طبق قانون جهش تولید مسکن باید تمامی دستگاه‌ها به سامانه املاک و اسکان متصل شوند که تا به امروز با پیگیری‌های که صورت گرفته است تنها بانک مرکزی،   وزارت آموزش و پرورش و تعداد کمی دیگر از دستگاه‌ها متصل شده و این تعداد کافی نیست بلکه طبق قانون باید تمامی دستگاه‌ها و وزارت خانه‌ها متصل شوند تا بازار به سمت رونق برود و با ورود خانه‌های خالی به این بازار  روند عرضه مسکن افزایش یابد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای خبر/

 
 
 

لینک کوتاه خبر: https://ravikhabar.com/short/N2Kda
اخبار مرتبط:
تبادل نظر:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

دسته بندی ها
سیاسی
اجتماعی
اقتصادی
فرهنگی
ورزشی