بحران هویت دختران، محصول فضای ولنگار مجازی است

یک مدرس دانشگاه در گفتگو با «راوی خبر»:

بحران هویت دختران، محصول فضای ولنگار مجازی است

یک مدرس دانشگاه گفت: دختران نوجوان و جوان در معرض بمباران تصویری و محتوایی فضای ولنگار مجازی هستند که آن‌ها را دچار چندگانگی و تناقض در هویت می‌کند.

اعظم هاجری، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «راوی خبر» با اشاره به افزایش بحران هویت در میان دختران جوان، تأکید کرد: یکی از چالش‌های جدی امروز دختران، سردرگمی هویتی است که بخش عمده‌ای از آن ناشی از تأثیر شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی غرب‌زده است.

مدرس دانشگاه و مشاور خانواده با بیان اینکه ولنگاری فضای مجازی باعث ترویج الگوهای ناهماهنگ با فرهنگ ایرانی اسلامی شده، افزود: متأسفانه دختران نوجوان و جوان در معرض بمباران تصویری و محتوایی هستند که آن‌ها را دچار چندگانگی و تناقض در هویت می‌کند. الگوبرداری کورکورانه از سبک‌های زندگی غربی، سبب شده تا دختران ما میان خواسته‌های درونی، باورهای خانوادگی و جاذبه‌های بیرونی گرفتار سردرگمی شوند.

هاجری در ادامه اظهار کرد: نبود نظارت مؤثر بر محتوای فضای مجازی، باعث شده تا دختران در معرض سبک‌های زندگی تجمل‌گرایانه، خودنمایی، روابط سطحی و ارزش‌های غیرواقعی قرار گیرند؛ موضوعی که در بلندمدت، بنیان‌های شخصیتی و فکری آن‌ها را تهدید می‌کند.

وی با اشاره به اهمیت نقش والدین گفت: خانواده‌ها باید با آموزش مهارت‌های رسانه‌ای به فرزندان، آن‌ها را در شناخت و تفکیک محتوای سالم و ناسالم یاری کنند. همچنین تربیت مبتنی بر گفت‌وگوی عاطفی، نه امر و نهی خشک، می‌تواند به تحکیم هویت دختران در برابر تهدیدهای فرهنگی کمک کند.

این مدرس دانشگاه در پایان بیان کرد: خانواده‌ها، رسانه‌ها و نظام آموزشی باید دست به دست هم دهند تا هویت دختران ایرانی بر مبنای فرهنگ، ارزش‌ها و تاریخ غنی کشورمان تقویت شود. نقش الگوسازی در این زمینه بسیار کلیدی است.

انتهای خبر/