
مسئول شورای عکاسان استان البرز؛
گوشیهای هوشمند تأثیر عمیقی بر دنیای عکاسی گذاشت
بهارک زرگر وفا در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «راوی خبر» گفت: نمایشگاه گروهی عکس «خواب زمستانه»، مجموعهای از برترین و زیباترین عکسهای طبیعت زمستانی ایران است. این آثار توسط عکاسان برجسته از سراسر کشور به دبیرخانه نمایشگاه ارسال شده و پس از دستهبندی و کدگذاری، توسط هیأت داوران متشکل از یونس همتینیا، حمید اسود، مهدی حسنی، احمد جمالی و محمد کمالزاده همگی از اعضای اصلی شورای عکاسی استان البرز انتخاب شدهاند.
ارسال ۳۸۰ فریم عکس به دبیرخانه نمایشگاه «خواب زمستانه»
مسئول شورای عکاسی استان البرز ادامه داد: از میان حدود ۳۸۰ فریم عکس ارسالی، آثار برگزیده برای نمایش انتخاب شدهاند که یکی از بهترین نمایشگاهها به لحاظ کمی و کیفی در ایران و استان البرز هست و این نمایشگاه از ۱۸ تا ۲۳ اسفندماه در خانه هنرمندان البرز دایر است.
وی افزود: استان البرز به دلیل تنوع چشماندازهای طبیعی، از کوهستانهای البرز تا دشتهای وسیع و مناطق شهری متنوع، کارخانهجات صنعتی، و... ظرفیتهای بسیاری را برای عکاسی ارائه میدهد. این تنوع سوژه، از مناظر طبیعی بکر و چشمنواز گرفته تا بافت شهری جذاب، عکاسان را در ژانرهای مختلف عکاسی مانند طبیعت، معماری، مستند و حتی عکاسی خیابانی، یاری میکند.
استان البرز سوژههای عکاسی زیادی به دلیل طبیعت بکر دارد
زرگر وفا تصریح کرد: وجود مناطق حفاظت شده و پارکهای ملی نیز، فرصتهای ویژهای را برای عکاسی حیاتوحش فراهم میسازد. شورای عکاسی استان البرز نیز به عنوان نهادی مستقل و فعال در این زمینه، نقش مهمی در شناسایی عکاسان مستعد، حمایت و ترویج و آموزش فعالیتهای عکاسی استان ایفا میکند.
مسئول شورای عکاسی استان البرز گفت: این شورا با برگزاری نمایشگاهها، ورکشاپها، جشنوارهها و سایر برنامهها، زمینه پیشرفت و ارتقاء سطح عکاسی در استان را فراهم میآورد و به معرفی استعدادهای عکاسی البرز به جامعه هنری کشور میپردازد. همچنین شورای عکاسی استان البرز، تلاش میکند تا با ایجاد ارتباط با سایر نهادهای فرهنگی و هنری، فرصتهای بیشتری را برای عکاسان استان در زمینه نمایش آثار و کسب تجربههای جدید فراهم کند.
وی ادامه داد: شورای عکاسی استان البرزاز نیمه ۱۴۰۲ فعالیت خود را آغاز کرده و در طی این یک سال ونیم ۶۰۰ عکاس حرفهای را گرد هم آورده و زیر مجموعه دارد. در این زمان هشت نمایشکاه تخصصی عکس هفت بوت کمپ تخصصی عکاسی، ۱۱ ورکشاپ، سه نشست تخصصی، دهها جلسه نقد عکس، برگزاری دورههای آموزشی کاملا تخصصی در مورد عکاسی، تصویربرداری، ویرایش عکس، تدوین، هوش مصنوعی، پهباد و دو مسابقه عکس برگزار کرده و در نهایت چاپ یک کتاب عکس دوزبانه در کار نامه خود دارد و ناگفته نماند که نمایشگاه خواب زمستانه هم کتاب خواهد شد.
کمبود فضا و امکانات مناسب از هنرمندان عکاس البرز است
زرگر وفا در ادامه به مهمترین دغدغههای عکاسان و هنرمندان استان البرز اشاره کرد و افزود: مشکلات هنرمندان را میتوان در چند دسته کلی خلاصه کرد:
کمبود فضا و امکانات مناسب برای فعالیتهای هنری: کمبود گالریها که خداروشکر به لطف شهرداری و همت شورای شهر تنها گالری استاندارد و مناسب که در پارک میلاد بود را هم از هنرمندان البرزی گرفتند و قرار شد به جای کتابسرا، کبابسرا کنند!
کارگاههای تخصصی، استودیوهای مجهز و فضاهای نمایشگاهی مناسب، یکی از اصلیترین مشکلات هنرمندان البرز است. این کمبود فضا، امکان برگزاری نمایشگاهها، ورکشاپها و سایر فعالیتهای هنری را محدود کرده و در نتیجه، فرصت دیده شدن و ارتقاء سطح هنری هنرمندان البرزی را کاهش میدهد.
حمایت ناکافی مالی و معنوی: بسیاری از هنرمندان البرز از عدم حمایت کافی از سوی نهادهای دولتی و خصوصی گلهمند هستند. کمبود بودجه برای تولید آثار هنری، برگزاری نمایشگاهها و شرکت در جشنوارهها، یکی از موانع اصلی پیشرفت هنرمندان است. همچنین، عدم توجه کافی به هنرمندان و آثار آنها در رسانهها و محافل هنری، باعث دلسردی و کاهش انگیزه در بین هنرمندان میشود. مثلاً ما تا کنون چند جشنواره عکس در استان برگزار کردیم که بتوانیم هنرمندان را جذب کنیم.
نبود بازار مناسب برای فروش آثار هنری: بسیاری از هنرمندان البرز در فروش آثار خود با مشکل مواجه هستند که با برگزاری ورکشاپهای اقتصاد هنر، بازارچههای هنری منظم میتوان این مشکل را برطرف کرد و این مشکلات باعث شده است که هنرمندان نتوانند آثار خود را به قیمت مناسب به فروش برسانند و از این طریق، کمک به امرارمعاش خودشان کنند.
مشکلات مربوط به مجوزها و بیمه: بسیاری از هنرمندان ما پوشش بیمهای مناسب ندارند و متاسفانه در صورت بروز حوادث و بیماریها، با مشکلات مالی جدی مواجه شوند.
به طور خلاصه، هنرمندان استان البرز نیازمند حمایت بیشتر از سوی نهادهای دولتی و خصوصی، ایجاد فضاهای مناسب برای فعالیتهای هنری، آموزشهای تخصصی و بهروز، و فراهم کردن بازار مناسب برای فروش آثار هنری خود هستند.
گوشیهای هوشمند تأثیر عمیقی بر دنیای عکاسی گذاشت
مسئول شورای عکاسی استان البرز تاکید کرد: به نظرم گوشیهای هوشمند تأثیر عمیقی بر دنیای عکاسی گذاشتهاند و این تأثیر میتواند تهدید و فرصت باشند. برای عکاسان حرفهای، این فناوری ممکن است چالشهایی ایجاد کند، اما برای افراد تازهکار و علاقهمندان به عکاسی، فرصتی بینظیر برای یادگیری، تمرین و نمایش استعدادهایشان فراهم میکند. در نهایت، کیفیت و خلاقیت عکاس است که تعیین میکند آیا این فناوری به نفع او خواهد بود یا خیر، اما در کل میتوان تهدیدهای آن را تبدیل به فرصت کرد و ما حتی دورههای مختلفی برای آموزش عکاسی با گپهای هوشمند برگزار کردیم که استقبال خوبی از آنها شده است و مشکل اصلی شورا نبود گالری و دریافت کمکهای نقدی برای برگزاری بهتر برنامههاست.
هوش مصنوعی در عکاسی تهدید و فرصت است
وی گفت: هوش مصنوعی در عکاسی تهدید و فرصت محسوب میشود و بسته به نگاه ما دارد و این موضوع به نحوه استفاده از آن بستگی دارد. مثلاً باعث افزایش خلاقیت، سرعت بخشیدن به فرآیند، ویرایش و... میشود و از طرفی تهدیداش ممکن است باعث کاهش ارزش کار عکاسان، تقلب، جعل و وابستگی بیش از حد عکاس که باعث کاهش نبوغ عکاس میشود.
زرگر وفا ادامه داد: در نهایت، هوش مصنوعی میتواند به عنوان یک ابزار قدرتمند در دست عکاسان قرار گیرد، اما استفاده صحیح و مسئولانه از آن بسیار مهم است که بازهم ما جز پیشقراولان در سطح کشور در برگزاری ورکشاپهای هوش مصنوعی بودهایم.
این هنرمند در پایان اظهار داشت: هدف برای سال آینده هم این است که هرچه بیشتر در راستای ارتقاء سطح علمی و مهارت عکاسان البرزی بکوشیم و با برگزاری برنامههای علمی رایگان این هدف را محقق کنیم و درنهایت شاهد درخشش بیشتر عکاسان البرزی در جشنوارهها و مسابقات در عرصه ملی و بینالمللی باشیم.
الهه ملاحسینی – راوی خبر
انتهای خبر/