
تحلیلگر سیاسی در گفتگو با «راوی خبر»:
وعده صادق ۳، برگ برنده ایران در مذاکرات
دکتر حسین امیدیان در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «راوی خبر» در رابطه با جنگ نرم یا همان جنگ شناختی که امروزه حرف اول را در دنیای رسانه میزند گفت: جنگ امروز ما جنگ شناختی است و فرماندهان محور جنگ شناختی معلمان، اساتید دانشگاهها و حوزهها هستند و اصلیترین ابزار این جنگ شناختی فضای مجازی میباشد و متخصصین فضای مجازی و کسانی که در فضای مجازی فعالیت میکنند این ابزار را به گفتمان پیوند میدهند؛ جواب دشمن را میدهند یعنی حمله دشمن را خنثی میکنند یا به دشمن حمله میکنند و ممکن است هر دوی اینها اتفاق بیفتد با تلاشهای انجام شده عملیات پدافندی و یا آفندی اتفاق بیفتد.
دشمنی که مقابل ما ایستاده را بهتر بشناسیم
این تحلیلگر سیاسی با بیان اینکه با نگاه به غرب با دو نوع اندیشه یا رویکرد طرف هستیم گفت: جریان آمریکایی و جریان صهیونیستی، در واقع لابیهای صهیونیستی آمریکا را مدیریت میکنند و در این موضوع شکی نیست اما در همین اندیشههای صهیونیستی هم دو اندیشه وجود دارد. اول اندیشهای که بنای آن با درگیری و خونریزی شدید کار خود را پیش میبرد و اندیشه دیگر قالبهای نرمتر را بهکار میگیرد، هر دو جریان قائل به بقاء اسرائیل در منطقه هستند و هر دو جریان قائل به استفاده از فضای رسانه به صورت جدی و گسترده بصورت مکتوب، مجازی، حقیقی، فیلم و سریال و انواع مختلف آن هستند.
وی در ادامه عنوان کرد: جریان اسرائیلی در واقع پایگاه نظامی آمریکا در منطقه است؛ چون ما کشوری به اسم اسرائیل نداریم. حدود ۳۰ درصد منابع زیرزمینی و روزمینی جهان در این منطقه است، سه نقطه ژئوپولتیکی مهم در این منطقه وجود دارد؛ بابالمندب، کانال سوئز و تنگه هرمز نقاط بسیار مهمی است، نقاط اتصال چند قاره به هم در این منطقه وجود دارد، مثل نقطه اتصال قاره آسیا به آفریقا و اتصال آسیا به اروپا. و به این دلایل منطقه، منطقه مهمی است و مهمتر از آن اینکه منابعی که در این منطقه وجود دارد از جنس انرژی است که نیاز مستمر جهان است.
مدرس دانشگاه اظهار کرد: جریان غربی برای ادامه بقاء خود نیاز جدی به منابع این منطقه دارد، و اگر با دقت در تاریخ بنگریم از حدود ۷۵ سال قبل آمریکا با یک طراحی که موجب جنگ جهانی اول و دوم شد توانست پایگاهی به نام اسرائیل را در منطقه بوجود بیاورد، پادگانی که شروع به کار آن با ۶ درصد از خاک فلسطین بود و الان که همه خاک فلسطین را گرفته است و غزه هم که زمانی برای مصر بوده را هم میخواهد بگیرد و اصلا هم قرار نیست که در فلسطین و لبنان بماند بلکه میخواهد منطقه را به دروازهای برای خروج منابع ارزان قیمت به غرب و ورود کالاهای غربی با قیمت گزاف به منطقه تبدیل کند و این مأموریت جریان اسرائیلی در منطقه است.
امیدیان با بیان اینکه مدل طراحی اقتصادی ترامپ بر این است که دوباره اسرائیل را در منطقه حاکم کند عنوان کرد: ترامپ میخواهد منطقه را با هزینه کمتر ی در اختیار بگیرد و بر این اساس باید اتفاقاتی را رقم بزند که اقتصاد ما را پاشنه آشیل ایران کرده و سعی کند که ما را از پای در بیاورد بدون اینکه وارد جنگ شود.
وی افزود: آمریکا یک پروژهای را دارد تحت عنوان «فشار جامع حداکثری مادون جنگ»؛ این فشار حداکثری بدون جنگ به این دلیل است که در جنگ ایران، برتریهایی مثل شکل مبارزه و نیروهای معتقدی که ما در منطقه داریم و در دسترس بودن مجموعههای آمریکایی برای هدف قرار گرفتن و توان نظامی ایران برای حفظ منطقه و ... را در اختیار دارد و به این دلایل به این نتیجه رسیدهاند که با ایران نمیتوانند وارد درگیری و جنگ نظامی شوند، پس فشار حداکثری را تا قبل از مرحله جنگ وارد میکنند.
این نویسنده در رابطه با تحولات نظامی اسرائیل بعد از وعده صادق یک بیان کرد: قبل از شروع دور دوم ریاستجمهوری ترامپ، ما زد و خوردهایی با اسرائیل داشتیم و وعده صادق یک و دو اتفاق افتاد.
اتفاقات حدفاصل وعده صادق یک و دو
امیدیان عنوان کرد: حدفاصل وعده صادق یک و دو، جریان اسرائیلی سامانه پدافندی خود را پنج برابر ارتقاء داد در حالیکه اسرائیل مطمئن بود که ایران نمیتواند اسرائیل را بزند لذا بیشتر فیلمهایی که از برخورد موشکهای ما به اسرائیل پخش شد از دوربینهای زنده خود اسرائیل بود. زیرا در نقاط مختلف دوربین کار گذاشته بودند که به دنیا نشان دهند که ایران قدرت زدن اسرائیل را ندارد اما وقتی اخبار زنده نشان داد که موشکهای ایرانی از لایههای پنج برابر ارتقاء یافته عبور کرده و بیش از ۹۰ درصد موشکها به هدف برخورد کرده دچار شوک شدند.
تحلیلگر سیاسی در پایان به مذاکرات اخیر اشاره کرده و گفت: وعده صادق سه هنوز پابرجاست و در مذاکرات مانند چوبی در دستان ما قرار گرفته و دشمن آن را در محاسبات خود مورد توجه قرار خواهد داد.
سمیه مهرانی _ راوی خبر
انتهای خبر/