گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «راوی خبر»؛ در حالی که سامانه بارشی جدیدی از امروز وارد کشور میشود ضرورت صرفه جویی در مصرف گاز با توجه به ناترازی و کمبود گاز الزامی است این درحالیست که طبق آخرین آمارهای ارائه شده میزان مصرف گاز به بیش از ۸۰۰ میلیون متر مکعب رسیده است .
حال با ورود این سامانه بارشی و تشدید بارش ها در بیش از ۱۱ استان کشور و صدور هشدارهای نارنجی هواشناسی رعایت و مدیریت مصرف گاز در این بخش ضروری است چراكه ناترازی باعث می شود که در سرشاخهها دچار کمبود و یا قطعی گاز مصرف گاز شویم.
مصرف گاز خانگی به بیش از ۶۰۰ میلیون متر مکعب رسید
در همین زمینه سید حسن موسوی سخنگوی شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد: مصرف کل گاز کشور به ۸۶۳ میلیون متر مکعب رسیده است. از این مقدار ۶۰۳ میلیون متر مکعب مربوط به مصرف بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء بوده که معادل ۷۰ درصد از مصرف کل گاز کشور است.
از ماه گذشته رئیس جمهور پویش کاهش دو درجه ای دمای وسایل گرمایشی را مطرح کرد که خوشبختانه این پویش نقش بسیار موثری در میزان کاهش مصرف گاز داشته و باعث شده که ۵۰ میلیون متر مکعب در مصرف گاز صرفه جویی شود.
در همین زمینه هم هفته گذشته مهاجرانی سخنگوی دولت با اعلام اینکه با پیوستن مردم به پویش دو درجه کمتر، ۵ درصد در مصرف گاز و ۳ درصد در مصرف برق صرفهجویی شده است، از مردم به دلیل پیوستن و حمایت از این پویش قدردانی کرد و گفت: اگر بتوانیم این عدد را به ۱۰ درصد برسانیم یعنی با پیوستن و همراهی بیشتر مردم و رسیدن به دمای ۲۰ درجه، از این مرحله عبور خواهیم کرد. بخاطر سختی هایی که برای مردم ایجاد شد و همینطور از صنعتگران عزیزمان به علت مشکلاتی که برای آنها ایجاد شد، عذرخواهی میکنیم ایران دومین دارنده مخازن و منابع گازی دنیا است، اما به دلیل بدمصرفی ۳.۳ برابر دنیا گاز مصرف میکند.
طبق اعلام شرکت ملی گاز پس از پیروزی انقلاب اسلامی تقریبا ۴۰ برابر تأسیسات و تجهیزات ایجاد کردیم به طوری که اکنون ۲۰ پالایشگاه فرآورش گاز طبیعی، حدود ۴۰ هزار کیلومتر خط لوله فشار قوی، ۹۴ ایستگاه تقویت فشار و ۴۵۹ هزار کیلومتر خط گاز (۱۱ برابر محیط زمین) در شبکههای شهری داریم.
رعایت درجه آسایش ۱۸ تا ۲۲ درجه الزامی است
در همین زمینه سعید توکلی مدیرعامل شرکت ملی گاز اعلام کرد: هماکنون ۸۶۰ میلیون مترمکعب گاز در شبکه گازی کشور تزریق میشود که در زمستان و به دلیل افزایش مصرف حدود ۸۰ درصد بخش خانگی، تجاری و صنایع جز مصرف میشود. در فصل زمستان به دلیل کاهش شدید دما به طور طبیعی شرکت ملی گاز برای کنترل شبکه، آرایش سوق دادن صنایع مولد به سمت استفاده از سوخت مایع را به خود میگیرد.
توکلی افزود: تنها راهکار مصرف بیرویه رعایت الگوی مصرف است که باید در دستور کار مساجد، ادارات دولتی، مدارس و اماکن عمومی قرار بگیرد، درجه حرارت آسایش بین ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتیگراد است و در منازل با کمی پوشش لباس گرم میتوان مصرف را کمتر کرد.
با توجه به اثرات مثبت کاهش مصرف گاز ازطریق پویش دو درجه تشویق به اجرای این طرح از سوی بسیاری کارشناسان تایید شده است به طوری که در همین رابطه شفیعی کارشناس انرژی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه براساس بررسیهای کارشناسی اگر در بخش خانگی درجه حرارت یک درجه سانتیگراد کاهش یابد ۶ درصد صرفهجویی مصرف در آن خانه خواهیم داشت گفت: آمارهای شرکت ملی گاز حاکی از آن بیشترین مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری بوده به طوری که ۷۰ درصد از مصرف گاز مربوط به این دو بخش بوده است.
ذخیره ۵۰ میلیون متر مکعبی از طریق پویش دو درجه کمتر
این کارشناس انرژی با اشاره راه اندازی پویش دو درجه کمتر دما از سوی رئیسجمهور گفت: کاهش دو درجه دما منازل و اماکن، زمینه ساز ذخیره ۵۰ میلیون مترمکعب میشود که این مقدار به اندازه تولید گاز در دو فاز پارس جنوبی و ۳ استان کشور است.
وی با بیان اینکه ناترازی انرژی در کشور از چند سال گذشته ایجاد شده و امسال تشدید شده است گفت: ناترازی انرژی زمینه ساز کمبود ذخایر گاز شده بنابراین صرفه جویی در مصرف گاز در این بخش باعث رسیدن گاز به نقاط بالا دست و قطع نشدن گاز در سرشاخهها می شود.
شفیعی با بیان اینکه امسال باید قطع گاز مشترکان پر مصرف از جمله باغ ویلاهای که خالی هستند و تنها گاز آنها در درجه بالا قرار دارد زودتر اجرایی میشود گفت: اجرای این طرح امسال خود اثر بسیار مثبتی داشته و زمینه ساز ذخیره انرژی به ویژه در شهرهای شمالی شده است. نقره داغ شدن مشترکان پرمصرف و افزایش تعرفه های آنها از دیگر راهکارهای است که می تواند به مدیریت مصرف گاز در کشور کمک کند.
براساس این گزارش با توجه به افزایش مصرف گاز در طی چند روز گذشته و همچنین افزایش مصرف گاز با ورود سامانه پر بارش جدید به کشور بنابراین مدیریت مصرف گاز در این ایام ضروری است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای خبر/