1404-02-06 09:43 شماره خبر : 2368
هنر، زبان نافذ سیاست و اجتماع است

فعال اجتماعی در گفتگو با «راوی خبر»:

هنر، زبان نافذ سیاست و اجتماع است

فعال اجتماعی گفت: هنر و سیاست از دیرباز تاکنون پیوندی تنگاتنگ و درهم‌تنیده داشته‌اند و این ارتباط همچنان ادامه دارد.

مریم پیشگاهی، در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «راوی خبر» گفت: هنر و سیاست از دیرباز تاکنون پیوندی تنگاتنگ و درهم‌تنیده داشته‌اند و این ارتباط همچنان ادامه دارد.

فعال اجتماعی و کارشناس ارشد علوم سیاسی افزود: همان‌طور که فارابی اندیشه انسانی را منشأ تحول می‌داند، هنر نیز بخشی از این اندیشه است. اگر اندیشه با منشأ الهی و انسانی ترکیب شود، می‌تواند موجب سعادت فرد و جامعه شود. بنابراین هنر نقشی بسیار مؤثر در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی ایفا می‌کند.

پیشگاهی ادامه داد: هنر، نمایانگر زیبایی‌ها، زشتی‌ها، خوبی‌ها، بدی‌ها و پلیدی‌هاست. این ویژگی به انسان کمک می‌کند تا افکار خود را پالایش کرده و بتواند به تشخیص درست برسد. همان‌طور که هنرمندان معتقدند، اگر هنر وجود نداشت، انسان نمی‌توانست خوب را از بد، زیبا را از زشت، و متعارف را از نامتعارف تشخیص دهد.

این کارشناس تصریح کرد: موضوعی که اهمیت ویژه‌ای دارد این است که هنرمندان، چه به‌طور مستقیم و چه غیرمستقیم، بر افکار عمومی تأثیر می‌گذارند. آن‌ها نقشی انکارناپذیر در شکل‌گیری تفکرات مردم دارند.

وی در ادامه گفت: گاهی هنر مانند آینه‌ای است که انسان خود را در آن مشاهده می‌کند. این ویژگی می‌تواند سازنده باشد یا در صورت استفاده نادرست، حتی منجر به فروپاشی اجتماعی شود.

پیشگاهی اظهار داشت: توجه به هنر و حمایت از هنرمندانی که در مسیر رشد و پویایی جامعه تلاش می‌کنند، تضمین‌کننده سعادت آن جامعه است. این حمایت می‌تواند تأثیرات مثبت و گسترده‌ای در نظام‌های آموزشی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، صنعتی و سیاسی داشته باشد.

وی افزود: متأسفانه امروزه در بسیاری از حوزه‌های هنری، چه خواسته و چه ناخواسته، عملکرد ضعیفی مشاهده می‌شود. هنرمندان در رشته‌های مختلف قادر نیستند از طریق هنر خود، زندگی روزمره‌شان را تأمین کنند.

پیشگاهی تأکید کرد: با توجه به اینکه هنر، بخشی جدایی‌ناپذیر از فرهنگ است، بی‌توجهی به آن در فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی ما، امری ناپسند و نگران‌کننده محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: ما با بهره‌مندی از فرهنگی غنی، مردمی آگاه و نظامی ارزشمند، باید هنرمندان ارزشی و تأثیرگذار را شناسایی و به‌عنوان سرمایه‌های انسانی گرانبها، از آن‌ها حمایت مالی و معنوی کنیم.

این کارشناس اضافه کرد: در صورت توجه به این مسئله، می‌توان در برنامه‌ریزی‌های اصولی و سیاست‌گذاری‌های نظام، به‌ویژه در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی، موفق‌تر عمل کرد و به اهداف والای سعادت ملت دست یافت.

وی در پایان اظهار داشت: همان‌گونه که مقام معظم رهبری بارها بر اهمیت فرهنگ و هنر تأکید کرده‌اند، می‌توان دریافت که بسیاری از تصمیمات فرهنگی و اجتماعی نظام، باید از زبان هنر به مردم منتقل شود. با پیروی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب و حمایت از هنر و هنرمندان، در مسیر رشد اجتماعی و سیاسی کشور، دستاوردهای درخشان‌تری حاصل خواهد شد. 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر: https://ravikhabar.com/short/4y90z
اخبار مرتبط:
تبادل نظر:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

دسته بندی ها
سیاسی
اجتماعی
اقتصادی
فرهنگی
ورزشی