فرهنگی

وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی؛

معاونت صنایع‌دستی از برند‌ها حمایت می‌کند

معاون صنایع‌دستی گفت: بهتر است صنایع دستی دستاورد و کارکرد داشته باشد تا مفید واقع شود، وظیفه داریم از برند‌هایی نظیر حصیربافی و چوقابافی حمایت کنیم.

گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «راوی خبر»؛ حصیربافی روستای بهمنی استان هرمزگان، چوقابافی شهر بازفت استان چهارمحال و بختیاری، شیشه‌گری سنتی شهر می‌مند استان فارس، روار چینی روستای دستجه استان فارس، روار بافی روستای عبدویی استان فارس، قالی بافی شهر حسن آباد استان فارس در نشست شورای راهبردی برای ثبت جهانی مورد بررسی قرار گرفت.

در این نشست مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، بهزاد احمدی فارسانی و برخی از مدیران و مسئولان استان‌های فارس، هرمزگان چهارمحال و بختیاری حضور داشتند.

برخی مطالبه‌های مدیران استان‌ها شامل حمایت و بازاریابی تبلیغاتی بعد از ثبت ملی و حمایت از تأسیس موزه حصیربافی و اقامتگاه‌های بوم‌گردی که با محوریت حصیربافی هستند، بود.

از برند‌های صنایع‌دستی حمایت می‌کنیم

مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ابتدای این نشست راهبردی گفت: خیلی خوشحالم که نهاد‌های حاکمیتی، فرمانداری و نماینده‌های مجلس پای کار هستند که ثبت ملی شهر و روستا‌های صنایع‌دستی را توسعه دهند.

او ادامه داد: حضور نماینده‌های مجلس در این نشست‌ها به ما دلگرمی و اعتماد به نفسی می‌دهد که مطالبات مردم را پیگیری کنیم. نماینده‌های مجلس مطالبه‌های مردمی را به ما منتقل می‌کنند و مسئولیت ما بعد از تحقق این مطالبه، در حوزه‌های آموزشی، اقتصادی، اجتماعی و گردشگری است و باید حوزه‌های دیگر رونق بگیرد و در زنجیره ارزش کامل شود. بعد از ثبت این استان‌ها روایت‌ها ضرب المثل‌ها را بررسی کرده و پرونده‌ای برای ثبت میراث ناملموس شکل می‌گیرد.

جلالی افزود: قصد ما ایجاد نفاق نیست که رقابت کاذب ایجاد شود. برگزاری این جلسه‌ها برای ثبت روستا‌های ملی صنایع‌دستی مزیت هستند. انواع حصیربافی با یکدیگر متفاوت است. برای مثال حصیربافی خشت و کپوربافی دزفول فرق می‌کند و این تمایز هویتی به ما کمک می‌کند که انتخاب راحت‌تری داشته باشیم.

معاون صنایع دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: ما وظیفه داریم از برند‌هایی نظیر حصیربافی، چوقابافی، رووار بافی، قالی بافی و... حمایت کنیم.

او تصریح کرد: بهتر است هنر‌های صنایع دستی دستاورد و کارکرد داشته باشد تا مفید واقع شود. امیدوارم به عنوان ظرفیت برندینگ و هویت برند چهارمحال و بختیاری روی هنر چوقا کار کنید و ما هم از آن حمایت می‌کنیم.

پنجشنبه بازار میناب برند منطقه‌ای و محل تبادل کالا است

محمد محسنی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان هرمزگان در ادامه گفت: پنج شنبه بازار میناب برند منطقه‌ای و محل تبادل کالا است و ما برای توسعه شاخه‌های صنایع دستی در این خطه ساحلی برنامه‌هایی داریم. مواد اولیه صنایع دستی حصیربافی با زندگی هرمزگانی‌ها و شرق استان عجین است و در این هنر پیوند ناگسستنی سنت و مدرنیته اتفاق می‌افتد.

هاشم شایق معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی استان فارس، در این نشست گفت: شهر می‌مند قطب تولید عرقیات است و محصول ما عرقیات شیشه‌ای هست. این شهر ۵۰ صنعتگر فعال دارد. بُعد سنتی این جریان در حال فراموشی است و تلاشمان بازسازی آن است. می‌مند را با شیشه‌گری و گلاب می‌شناسند و این هنر از دوران ساسانی فعال بوده است.

ثبت ملی شهر می‌مند به عنوان شهر شیشه‌گری می‌تواند در توسعه و ترویج این شهر کهن تأثیرگذار باشد

محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس در ادامه گفت: ثبت ملی شهر می‌مند به عنوان شهر شیشه‌گری می‌تواند در توسعه و ترویج این شهر کهن تأثیرگذار باشد. قدمت می‌مند همزمان با رویش گل محمدی است.

محمد گلستانی مدیر توسعه صنعتی و فن‌آوری سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران نیز بیان کرد: گلاب و شیشه‌گری ارتباط تنگاتنگی با هم دارند و در سال ۹۵ به این دستاورد رسیدیم که صاحبان و تولیدکنندگان گلاب کارگاه‌های شیشه‌گری را احیا کنیم. ظرفیت خوبی نیز برای احیای سنت شیشه‌گری وجود دارد و اگر این سنت در استان فارس در سطح بین‌المللی معرفی شود می‌توانیم به صادرات هم فکر کنیم.

بیمه هنرمندان صنایع‌دستی بدون هیچ مشکلی انجام شود

مسلم صالحی نماینده مردم شهرستان اقلید در مجلس شورای اسلامی نیز بیان کرد:‌امیدواریم میراث ما بعد از ثبت این هنر حفظ شده و بیمه هنرمندان بدون هیچ مشکلی انجام شود، میراث ما ماندگار بماند و به نسل جوان منتقل شود. ما در تلاشیم تا رووآرچینی که در فسا و شهرستان دستجه تولید می‌شود و هنر دست زنان است به استان‌های همجوار مثل چهارمحال بختیاری نیز برسد.

در ادامه این نشست راهبردی صحبت‌هایی پیرامون جای شبکه‌سازی و نهادسازی درباره قالی‌بافی حسن آباد فارس مطرح شد. تمرکز بر گردشگری و افزایش ظرفیت گردشگری داخلی از جمله این موضوعات بود؛ بنابراین گزارش، چوقابافی نیز یکی از مهمترین صنایع دستی چهارمحال و بختیاری است که با مواد اولیه طبیعی ساخته شده و توسط بانوان منطقه تولید می‌شود. رنگ سیاه و سفید آن نیز تقابل روشنی و تاریکی است. برنامه محور و حکم محور بودن این صنعت یکی از مباحث چالش برانگیز در این نشست بود.

براساس صحبت‌های شورای راهبردی بنا شد تا با حمایت معاونت صنایع دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی درباره صنایع‌دستی چوقا بافی کتابی به چاپ برسد.

منبع: وزارت میراث فرهنگی

https://ravikhabar.com/short/V5xQe
اخبار مرتبط
تبادل نظر
دسته بندی ها
سیاسی
اجتماعی
اقتصادی
فرهنگی
ورزشی