مسئولان گویش‌های قدیمی را دریابند

عضو انجمن تات‌شناسی‌‌ ایران:

مسئولان گویش‌های قدیمی را دریابند

ادمین انجمن تات‌شناسی ایران، در حاشیه نخستین نمایشگاه ملی اسناد و منابع تات‌شناس در اشتهارد، با اشاره به پیشینه تاریخی زبان تاتی، گفت: تات قدمتی ۱۱ هزار ساله دارد و باید به ترویج آن توجه کرد.

ابوالفضل صفری‌تات در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «راوی خبر» اظهارکرد: ۱۱هزار سال تات قدمت دارد و در معنا یعنی دانشمند کتابخوان، دوستداران کتاب، ایرانیان اصیل، حتی پیش از آریایی‌ها است.

اسپانسر نخستین نمایشگاه ملی اسناد و منابع تات شناسی ایران با اشاره به فعالیت‌های انجمن ملی تات ایران متشکل از نویسندگان، شاعران، ادیبان و مردم تات‌زبان، تصریح کرد: مخارج این نمایشگاه را شخصاً تقبل کردم و با همکاری شهرداری و شورای شهر اشتهارد، این رویداد ملی برگزار شد و امیدوارم اینچنین برنامه هایی بیشتر و با حمایت مسئولین برگزار شود.

صفری تقاضا کرد: زبان فارسی گویش اصلی کشورمان است اما باید به گویش‌های محلی و قدیم توجه شود و تات و تمامی زبان‌ها، که خدا به ما آموخته، یکی از زیبایی‌های خدای مهربان هستند و یادگار مادران ما محسوب می‌شوند.

این پژوهشگر تات‌زبان همچنین به نقش این زبان در جنگ تحمیلی‌ اشاره کرد و ادامه داد: در جنگ ۸ساله، بسیاری از مکالمات رزمندگان لو می‌رفت، تا جایی که فرماندهان مجبور شدند از زبان تاتی استفاده کنند که ترجمه‌ناپذیر بود و همین موضوع دشمن را تا حد زیادی زمین‌گیر کرد.

عضو انجمن تات‌شناسی‌‌ایران در پایان از مسئولان خواست بیشتر به اهمیت این زبان پی ببرند و بیان کرد: در رسانه‌ها و شبکه‌های ملی به ما فضایی اختصاص دهند تا بتوانیم هویت خود را به جهان معرفی کنیم و از این زیبایی فرهنگی بهره ببریم. 

 

امیررضا خروطی-راوی خبر

انتهای خبر/