1404-01-26 14:14 شماره خبر : 2209
فرهنگ، سد محکم در برابر اعتیاد

پژوهشگر حوزه فرهنگ در گفتگو با «راوی‌خبر»:

فرهنگ، سد محکم در برابر اعتیاد

پژوهشگر حوزه فرهنگی بیان داشت: فرهنگ سد محکمی در برابر اعتیاد در جامعه است که اگر به فرهنگ بهاء دهیم، قطعا می‌توانیم جلوی معضل اعتیاد را بگیریم.

فرهاد فاضلی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «راوی خبر»؛ گفت: فرهنگ همواره امری اکتسابی است، نه انتصابی. جامعه‌ای سالم، جامعه‌ای است که مردم آن از سلامت روانی و جسمانی برخوردار باشند. جوامعی که در ظاهر توسعه‌یافته‌اند، اما آمار بالای مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر (بیش از ۳۰.۵ درصد در برخی کشورها) یا نرخ بالای خودکشی ناشی از آسیب‌های اخلاقی و روانی را به ثبت رسانده‌اند، نمی‌توانند الگوی سلامت یا فرهنگ سازنده محسوب شوند.

این مدرس، نویسنده و پژوهشگر حوزه فرهنگ افزود: طبق  گزارش‌های جهانی، کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا، استرالیا، السالوادور، کانادا، اروگوئه، ایسلند، سوئد، نیوزلند، فنلاند و انگلستان، در رتبه‌های نخست مرگ‌ومیر ناشی از مصرف مواد مخدر قرار دارند، در حالی که کشورهای آسیایی در رتبه‌های پایین‌تری قرار گرفته‌اند.

وی در ادامه بیان داشت: متأسفانه پدیده شوم اعتیاد، که ویران‌کننده کرامت انسانی و کانون‌های رشد فردی و اجتماعی است، در کشور عزیزمان ایران نیز وجود دارد. اما این معضل به‌دلیل تضاد شدید با فرهنگ ایرانی و اسلامی، همواره در خفا و به‌صورت قاچاق انجام شده و با مجازات‌های قانونی همراه بوده است.

فاضلی گفت: پژوهش‌های علمی و اقدام‌پژوهی‌های انجام شده در کشور نشان می‌دهد اعتیاد، برخلاف تصور رایج، تنها ناشی از ضعف فردی نیست؛ بلکه حاصل یک سیستم برنامه‌ریزی‌شده استعماری است. عواملی چون نیاز به لذت‌جویی، تنوع‌طلبی، سرخوردگی، انزوای اجتماعی، بیکاری، طلاق، شکست‌های اجتماعی، تبلیغات مسموم، اطلاعات غلط شبکه‌های مجازی، و استفاده نادرست از رسانه‌ها، از جمله دلایل گسترش این پدیده به‌شمار می‌روند.

او در ادامه افزود: براساس آمار رسمی منتشرشده در ۲ آبان ۱۳۹۷، جمعیت معتادان کشور از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر به ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر رسیده بود. این در حالی است که جمعیت کشور در آن سال حدود ۸۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بوده است. بنابراین، نسبت معتادان در ایران در مقایسه با کشورهای به‌اصطلاح پیشرفته، بسیار کمتر است. این نشانگر تأثیر بازدارنده فرهنگ ایرانی و اسلامی در برابر چنین آسیب‌هایی است.

این تحلیلگر مسائل فرهنگی بیان داشت: از اهداف دشمنان ملت ایران، نابودی نسل جوان یا منزوی‌کردن آنان در جامعه است. ترویج و تبلیغ مواد مخدر در مراکز آموزشی و پرورشی سراسر کشور، و آلوده‌سازی نوجوانان و جوانان، تلاشی آشکار برای تضعیف پویایی جامعه است. بنا بر گزارش روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی، تنها در سال ۱۴۰۰، میزان اعتیاد در کشور با رشد ۱۵.۲ درصدی نسبت به سال قبل مواجه بوده است.

فاضلی راهکار مبارزه را در  تقویت فرهنگ دانست و گفت: برای مقابله اساسی با این معضل اجتماعی، باید به فرهنگ ایرانی _ اسلامی تکیه کرد. راهکارهای پیشنهادی عبارتند از:

ترویج سواد فرهنگی و آموزش مستمر آن در جامعه

برنامه‌ریزی علمی و تخصصی برای اوقات فراغت جوانان

استفاده از متخصصان علم فرهنگ در مدیریت‌های کلان فرهنگی

گسترش مطالعه، ورزش و هنر میان جوانان

حمایت از تولیدات فرهنگی ایرانی و اسلامی

ایجاد امنیت شغلی برای اقشار مختلف جامعه

وی افزود: اگر امروز برای توسعه فرهنگی هزینه نکنیم، فردا باید هزاران برابر آن را صرف ساخت زندان‌ها، مراکز بازپروری، دادگاه‌ها، بیمارستان‌ها و سایر نهادهای مرتبط با آسیب‌های اجتماعی کنیم.

فاضلی در پایان بیان داشت: امروزه یکی از وظایف مهم و مؤثر قرارگاه‌های اجتماعی در سراسر کشور، ترویج و حفاظت از فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی است؛ فرهنگی که همواره پناهگاه و نجات‌بخش ملت‌ها در برابر تهدیدها بوده است.

 

الهه ملاحسینی_راوی خبر

انتهای خبر/

 

 

 

 

لینک کوتاه خبر: https://ravikhabar.com/short/eGkBK
اخبار مرتبط:
تبادل نظر:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

دسته بندی ها
سیاسی
اجتماعی
اقتصادی
فرهنگی
ورزشی