1404-02-02 00:02 شماره خبر : 2296
زبان ورودی ادبیات و ادبیات ورودی فرهنگ است

تحلیلگر فرهنگی در گفتگو با «راوی خبر»؛

زبان ورودی ادبیات و ادبیات ورودی فرهنگ است

مدرس فلسفه اسلامی گفت: وقتی می‌خواهیم فرهنگ، آداب و رسوم و اعتقادات یک جامعه را مورد پژوهش قرار دهیم زبان و ادبیات نقش بسیار مهمی دارد.

علی زمانی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «راوی خبر»؛ بیان کرد: وقتی می‌خواهیم فرهنگ، آداب و رسوم، اعتقادات یک جامعه را مورد پژوهش قرار دهیم زبان و ادبیات نقش بسیار مهمی دارد، حتی در مسئله زبان‌شناسی، مترجمی با زبان و ادبیات جدا شده زیرا ادبیات عمیق‌تر است.

مدرس فلسفه اسلامی با بیان اینکه زبان و ادبیات ورودی فرهنگ است عنوان کرد: قاعدتاً تهاجم فرهنگی و هجمه به یک فرهنگ حتما از بخش زبان وارد می‌شود و این شاهد مثال‌های تاریخی نیز دارد مثلاً قضیه سکولاریزه کردن ترکیه را بررسی کنید اولین چیزی که اتفاق افتاد طبق نظریه مورخان این بود که رسم‌الخط و زبان آنجا را تغییر دادند و چون زبان تغییر کرد ارتباط بین نسل‌ها قطع شد و کهن‌الگوها و آداب و سنن از بین رفت و آنها دچار فروریزش فرهنگی شدند.

زمانی ادامه داد: در بین نسل جدید و دوستان خود می‌بینیم که زبان و نوع گویش آنها تغییر کرده که باید یک فضای رسانه‌ای بوجود آورده و آنها را برگردانیم و بتوانیم الگوهایی مثل سعدی را که دارای حکمت و پند و اندرز هستند جایگزین کنیم همانطور که مقام معظم رهبری در این مورد می‌فرمایند که سعدی در مقوله پند و اندرز در قله است.

 این پژوهشگر با بیان فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد انسجام فرهنگی گفت: در انسجام فرهنگی مقام معظم رهبری به «زبان» بسیار تاکید دارند زیرا زبان ورودی ادبیات است و ادبیات ورودی فرهنگ. دشمن روی این قضیه بسیار کار کرده و بعضاً تأثیر آن را در جامعه می‌بینم.

وی عنوان کرد: نکته دوم که رهبری در بحث انسجام فرهنگی به آن تأکید دارند این است که دشمن مترصد است که اختلاف بیندازد. در مسئله قومیت، اختلافات عقیدتی و ... این یک وظیفه رسانه‌ای است که رهبری بر دوش فعالان رسانه قرار داده تا از این تفرقه جلوگیری کنند و عین جمله رهبری است که میفرمایند هر کسی عمدا یا سهوا در این اختلافات نقش داشته باشد برای دشمن کار می‌کند. رسانه باید در پاسداشت فرهنگ بسیار فعال عمل کرده و اختلافاتی که دشمن از آن سوء استفاده می‌کند را خنثی نماید.

زمانی در رابطه با مبحث دوم که غرور ملی است، اظهار کرد: باید تدابیری اندیشید که آحاد مختلف جامعه در کنار هم باشند و این در کنار هم بودن و وحدت کلمه طبق بیانات رهبری باعث می‌شود که پیامی را به سایر ملت‌ها انتقال بدهند که خروجی آن انسجام ملی بشود.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در این مورد می‌فرمایند نمونه بارز این موضوع هشت سال دفاع مقدس است؛ در دوران دفاع مقدس آحاد مختلف مردم را می‌بینیم که فارغ از اعتقادات و جنسیت در یک مسیر تلاش کردند و خروجی آن را دیدیم؛ شهدای دفاع مقدس مسیحی، اهل سنت، آشوری و شهدایی از اقلیت‌های مختلف مذهبی هستند.

مدرس دانشگاه عنوان کرد: اگر همبستگی بین مردم باشد (که امروزه آن را در راهپیمایی روز قدس و شهادت سید حسن نصرالله و ... می‌بینم) نشانگر آن است که به قول مقام معظم رهبری دشمن از این همبستگی می‌ترسد و می‌خواهد بین مردم تفرقه ایجاد کند و رسانه برای تقابل با این مسئله باید تدابیری اتخاذ کند.

زمانی به سفر مقام معظم رهبری در سالهای گذشته به شیراز اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری در مورد سعدی می‌فرمایند با سعدی باید ارتباط گرفت زیرا می‌توان مبانی تربیتی و اخلاقی اسلام را از کتابهای سعدی دریافت کرد. در سفری که سال‌ها قبل رهبری به شیراز داشتند نکاتی را در مورد سعدی ایراد کردند که حائز اهمیت است، ایشان فرمودند شیراز از ابتدا مهد رشد و نمو علمای بزرگ، مهد فرهنگ و دیانت بوده اما دشمن این را وارونه بیان می‌کند. شیراز بزرگان ارزشمندی مثل آیت‌الله سید علی‌اکبر فال‌اسیری و میرزایی شیرازی را به خود دیده است که نشانگر مقاومت مردم شیراز است. همچنین حضور شاهچراغ برادر امام رضا علیه السلام در شیراز به این معنی است که از دیر باز اهل‌بیت عصمت و طهارت شهر شیراز را یک شهر امن می‌دانستند و وجود امامزاده‌ها در شیراز مبین این قضیه است.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر: https://ravikhabar.com/short/4A3M5
اخبار مرتبط:
تبادل نظر:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

دسته بندی ها
سیاسی
اجتماعی
اقتصادی
فرهنگی
ورزشی