اجتماعی

۶۲ درصد البرزی‌ها کم تحرک هستند

رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی البرز

رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: بر اساس پیمایشی که در سال ۱۴۰۰ انجام شد در استان البرز در جمعیت بالای ۱۸ سال تحرک بدنی ناکافی حدود ۶۲ درصد بوده که عدد قابل توجهی است.

گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «راوی خبر»؛ دکتر زهرا داداشی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: مجمع سلامت باید به صورت سالانه در استان با ریاست استاندار و دبیری سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی تشکیل شود. مجمع مسائل حوزه سلامت را پیگیری می‌کند و مسئولان ادارات و نهادهای خصوصی و دولتی در آن حضور دارند.

وی افزود: بر این اساس اولین مجمع استان در سال جاری تشکیل شد و سه اولویت جوانی جمعیت با محوریت پیشگیری از سقط جنین و تقویت مرکز مردمی نفس، پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر با تاکید بر تولید نان سالم از آرد کامل و پیشبرد برنامه‌های سلامت روان با معرفی و توسعه مراکز سراج (مراکز سلامت روان جامعه نگر) مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

داداشی درباره اهداف مجمع سلامت بیان کرد: پیاده سازی تاکیدات رهبری در حوزه سلامت، استفاده حداکثری از مشارکت مردمی، پاسخگویی اجتماعی و مسئولیت پذیری، افزایش آگاهی در سطح جامعه و شناسایی برترین‌های حوزه سلامت از اهداف مجمع سلامت برای بهبود نظام سلامت در استان است.

وی با اشاره به بیماری‌های غیرواگیر گفت: بر اساس اهداف مجمع و به منظورپیشگیری از احتمال ابتلاء به بیماری‌های غیرواگیر از جمله دیابت نوع دو، بیماری‌های قلبی-عروقی و حتی برخی سرطان‌ها بر دریافت فیبر کافی با استفاده از مصرف غلات کامل در برنامه غذایی و به حداقل رساندن غلات تصفیه شده مانند آرد سفید و کم سبوس تاکید داریم.

داداشی ادامه داد: چون نان قوت غالب مردم است بنابراین اگر روی آرد کامل کار کنیم، می‌توانیم خیلی از بیماری‌های مرتبط با تغذیه را بهبود دهیم. در سال ۲۰۱۹ در ایران مصرف کم غلات کامل اصلی‌ترین عامل خطر در مرگ زود هنگام عنوان شده و رژیم غذایی نادرست جزء هشت عامل اصلی خطر مرگ زودهنگام بوده است.

وی عنوان کرد: هدف ما این است که با بهبود کیفیت زنجیره گندم و معرفی گندم‌هایی که درصد پروتئین بالایی دارند و قدرت جذب عناصر و ریز مغذی را افزایش می‌دهند، بتوانیم به سلامت عمومی از طریق تغذیه سالم کمک کنیم. یکسری چالش‌ها و عوامل خطر مشترک در مورد بیماری‌های غیر واگیر هم داریم که شامل کم تحرکی، تغدیه ناسالم، مصرف الکل و دخانیات، آلودگی هوا و استرس هستند. بر اساس پیمایشی که در سال ۱۴۰۰ انجام شد در استان البرز در جمعیت بالای ۱۸ سال تحرک بدنی ناکافی حدود ۶۲ درصد بوده که عدد قابل توجهی است.

 داداشی افزود: موضوع دیگر مورد توجه مجمع سلامت استان تبلیغ کالاهای آسیب رسان مثل نوشیدنی‌های انرژی‌زا در سطح شهر است. کالاهای آسیب رسان یک موضوع ملی است و در این مورد لازم است خارج از قوانین و قواعدی که برای این بحث مصوب شده، یک همت و همدلی عمومی وجود داشته باشد تا بتوانیم مانع از تبلیغ و مصرف کالاهای آسیب رسان شویم. ما علاوه بر اطلاع رسانی به مردم و آموزش به آنان، باید در زمینه اجرای قوانین نیز بین دستگاه‌های مرتبط امکان همکاری مناسب را ایجاد کنیم. در این راستا دو کارگروه مرتبط در استان تشکیل شده است.

 رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی البرز اظهار کرد: از طرف دیگر موضوع بوفه‌های سالم را داریم که در این زمینه نسبتا موفق بودیم چون جامعه محدودتری در این بخش داریم و تعامل خوبی با آموزش و پرورش داشته‌ایم. در مورد بوفه سالم تاکید کرده‌ایم کالاهای آسیب‌رسان در بوفه مدارس عرضه نشود.

داداشی یادآور شد: قدم‌های خوبی در حوزه سلامت برداشته‌ایم، اما کافی نیست. جمعیت استان البرز با سایر استان‌های دیگر شرایط متفاوتی دارد البته این به معنای کم یا زیاد بودن چالش‌های ما نیست، جنس مشکلات سلامتی که وجود دارد، متفاوت است.

وی خاطرنشان کرد: ما فرصت‌ها خوبی هم در استان داریم. در بخش صنعتی ما قطب آرد کشوری هستیم و همین طور کارخانجات و صنایعی داریم که می‌توانیم از همکاری و مشارکت آنها برای تامین و توسعه برنامه‌های حوزه سلامت استفاده کنیم‌. موضوع سلامت فقط مربوط به دانشگاه علوم پزشکی نیست. علوم پزشکی به ‌عنوان نماینده وزارت بهداشت و درمان در استان مسئول ۲۵ تا ۳۰ درصد برنامه‌های حوزه سلامت است و ۷۰ تا ۷۵ درصد باید سایر ادارات و ارگان‌ها مشارکت داشته باشند.

داداشی افزود: رسالت اول ما در حوزه بهداشت است و پیشگیری باید مقدم بر درمان باشد. اگر در بحث پیشگیری سرمایه گذاری اندکی هم داشته باشیم، با توجه به اهمیت آن در سلامت مقدار زیادتری صرفه‌جویی در حوزه درمان کرده‌ایم‌.

داداشی مطرح کرد: اگر درخصوص افزایش آگاهی و تغییر نگرش‌ها برنامه ریزی کنیم، می‌توانیم موضوع سلامت را به صورت موثرتری پیش ببریم و طبیعتاً گروه کودک و نوجوان می‌تواند بهترین رده سنی برای سرمایه گذاری در این بخش باشد.

 

منبع / ایسنا

انتهای پیام

https://ravikhabar.com/short/B4OmV
اخبار مرتبط
تبادل نظر
دسته بندی ها
سیاسی
اجتماعی
اقتصادی
فرهنگی
ورزشی