
امام جمعه فردیس:
حق غنیسازی، حق مسلم ملت ایران است
به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «راوی خبر»؛ حجتالاسلام سید ابراهیم حسینی، در خطبههای نماز جمعه این هفته (۲۶ اردیبهشت) با اشاره به روند مذاکرات هستهای و مواضع اخیر نمایندگان غربی، نسبت به رویکرد تحمیلی آمریکا هشدار داد و گفت: نماینده دولت پیشین آمریکا، هیتکاف، با ادبیاتی گستاخانه خواستار برچیده شدن کامل برنامه غنیسازی ایران و تعطیلی تأسیسات نطنز، فردو و اصفهان شده است. او صریحاً میگوید «ما دیکته میکنیم و ایران باید بگوید چشم». این مذاکره نیست؛ تحقیر است و ملت ایران آن را هرگز نمیپذیرد.
امام جمعه فردیس، با انتقاد از برخی چهرهها و جریانات داخلی که به گفته او، دچار «غربزدگی» هستند، افزود: برخی در داخل کشور نسخههایی از جنس تسلیم میپیچند و حتی توصیه میکنند مثل زلنسکی عمل کنیم یا نسبت به تحریف نام خلیج فارس واکنشی نشان ندهیم. این افراد یا فریب خوردهاند یا عامدانه با هویت ملی دشمنی میکنند.
وی با تأکید بر اینکه تجربه لیبی نباید از یاد برود، گفت: مقامات لیبی پس از واگذاری تأسیسات هستهای خود به آمریکا، با وعده امنیت روبرو شدند، اما سرانجام کشورشان به خاک و خون کشیده شد. محمد قذافی از بین رفت و مردم لیبی هنوز بهای این سادهلوحی را میپردازند.
حجتالاسلام حسینی با اشاره به پیمان NPT، تصریح کرد: طبق ماده ۴ این معاهده بینالمللی، استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای، حق مسلم کشورهای عضو است. این حق نه قابل معامله است و نه تعلیق. ایران یازده سال پیش از انقلاب به این پیمان پیوسته و هیچکس نمیتواند این حق را از ملت ایران سلب کند. غنیسازی، نماد استقلال علمی و افتخار ملی ماست و شهیدان هستهای ما در این مسیر جان دادهاند.
وی در بخش دیگری از خطبهها، نسبت به تصویب لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام ابراز نگرانی کرد و گفت: این تصمیم نادرست است و باید جبران شود. اگر مسئولان تخصص حقوق بینالملل ندارند، باید از مشاوره متخصصان متعهد و انقلابی بهره بگیرند.
او افزود: طبق کنوانسیون ۱۹۶۹ وین درباره حقوق معاهدات، هیچ کشوری نمیتواند با شروطی مغایر با هدف و موضوع معاهده، به آن بپیوندد. تجربه دیگر کشورها نشان داده که شرطگذاری بر معاهداتی مانند CFT و پالرمو، عملاً پذیرفته نمیشود.
خطیب جمعه فردیس در پایان یادآور شد: رهبر معظم انقلاب بارها تصریح کردهاند که پذیرش معاهداتی که مشکلات اساسی دارند، ضرورتی ندارد. مجلس شورای اسلامی میتواند خود قوانین مرتبط با شفافیت مالی و مبارزه با تروریسم را تصویب کند. ما باید با درایت، وحدت و تکیه بر ظرفیتهای داخلی، از منافع ملی و عزت کشور دفاع کنیم.
الهه ملاحسینی_راوی خبر
انتهای خبر/