تقویت جوانان و همگرایی رسانه‌ای در برابر نفوذ دشمن

استاد دانشگاه در گفتگو با «راوی خبر»:

تقویت جوانان و همگرایی رسانه‌ای در برابر نفوذ دشمن

مرضیه بهرامی‌فر، استاد دانشگاه آزاد اسلامی کرج گفت: توانمندسازی جوانان و ایجاد همگرایی میان رسانه‌ها با استفاده از تکنولوژی‌های نوین، کلید اعتمادسازی و مقابله مؤثر با نفوذ دشمن است.

مرضیه بهرامی‌فر دکتری مدیریت رسانه و استاد دانشگاه آزاد اسلامی کرج در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «راوی خبر»؛ با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر تولید فکر، اندیشه و محتوا برای مقابله با دشمن گفت: ابتدا باید به تحلیل سازوکارهای نفوذ دشمن پرداخته شود و سپس بر مبنای آن راهکارهای استراتژیک مقابله با آن مطرح شود.

وی افزود: تهدید نرم افزاری به معنای استفاده از ابزارهای رسانه‌ای برای ایجاد تردید و بی‌اعتمادی در میان مردم و افکار عمومی است. این تهدید با استفاده از ابزارهای رسانه‌ای مانند فضای مجازی، رسانه‌های جمعی و با تولیدمحتواهای تاثیرگذار بر باورها، ایدئولوژی‌ها و ارزش‌های یک جامعه رخ می‌دهد.

این استاد دانشگاه در مورد تهدیدهای نرم‌افزاری با دست‌کاری در افکار عمومی و ایجاد تردید در اصول انقلاب اسلامی بیان کرد: این تهدیدها در باور آنها موجب شکاف میان مردم و مسئولان می شود.

بهرامی‌فر گفت: همان طور که از متن سخنان رهبر عزیز انقلاب برمی‌آید، این تهدیدات فقط با تولیدمحتوای مناسب و موثر در فضای‌مجازی و رسانه‌ها می‌تواند خنثی شود و مانع از نفوذ و تاثیرگذاری دشمن شود و این تولید موثر در حقیقت عملیات آفندی است که باید توسط صاحبان فکر و اندیشه تولید شود، نه اینکه صرفا پاسخی برای تهدیدها باشد.
وی در این زمینه راهکارهای اجرایی بسیاری که می‌توان با آن‌ها با تهدیدات نرم افزاری مقابله کرد گفت: در قدم اول برای مقابله با این تهدیدها لازم است که تاکتیک‌های دشمن در فضای جنگ‌نرم شناسایی و تحلیل شود که این امر جز با رصد هوشمند فضای‌مجازی دشمن و مطالعه شیوه‌های تولیدمحتوا دشمن مانند شایعه پراکنی و تحریف تاریخ، اتفاق نمی‌افتد‌
وی افزود: پس برای تولید محتوای اثرگذار ابتدا باید نقاطی که دشمن هدف گرفته، مشخص نموده و آن‌ها را تحلیل و بررسی نماییم.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: در اثنای این رصدها باید جوانان، نوجوانان و خانواده‌ها را نیز برای مقابله با این تهدیدات مجهز به سلاح کرد. سلاحی که باید در اختیار این قشر قرار گیرد، جز با تقویت آموزش رسانه‌ای و توانمندسازی آنان به دست نمی‌آید. پس یکی از مهم‌ترین مسائل در مقابله با تهدیدات نرم‌افزاری، آموزش و توانمندسازی نسل‌های مختلف انقلاب است و این آموزش‌ها باید در حوزه‌هایی مانند نقد و تحلیل رسانه‌ها، تشخیص اخبار جعلی، شناسایی تاکتیک‌های دشمن و در قدم بعدی استفاده از ابزارهای رسانه‌ای برای تولید محتواهای مفید و موثر باشد.

بهرامی‌فر گفت: نسل نوجوان و جوان باید برای تولید‌محتواهای اثرگذار تربیت شده و نکات فنی و آموزشی ویژه این نسل به آن‌ها ارائه شود تا آن‌ها بتوانند در کنار دریافت آموزش‌های تحلیلی و تفکر انتقادی، خود نیز به تولید محتوا بپردازند.

وی در مورد یکی دیگر از این اقدامات گفت: که سازمان‌ها و نهادهای مسئول با استفاده از  قالب‌های نوین مانند موشن‌گرافیک، ویدئوهای کوتاه و مناسب با ذائقه مردم و استفاده از زبان مخاطب، روایت‌سازی مثبت و موثر و تولید مستندهای کوتاه، ایجاد کمپین‌های مردمی و مسابقات متنوع، این تهدید را به فرصت تبدیل نمایند. در این تولیدات باید در نظر داشت که تولیدمحتوا متناسب با نیازهای جامعه و ارزش های انقلاب اسلامی باشد و ترجیحا از محتوای مناسب با بوم هر منطقه استفاده شود.

وی افزود:استفاده از تکنولوژی‌های نوین و به کارگیری ابزارهای نوین در ایجاد محتوا می‌تواند به شدت موثر باشد. زیرا این ابزارها مانند هوش‌مصنوعی می‌توانند در تولیدمحتوای جذاب و متناسب با نیازهای جامعه به ما کمک نموده و حتی در شناسایی اخبار جعلی و تهاجم رسانه‌ای دشمن نیز ما را یاری رسانند.

بهرامی‌فر تاکید کرد: در راستای نیل به اهداف نیاز است از جوانان خوش‌فکر و صاحب‌اندیشه حمایت شده و از وجود و فکر آن‌ها در جهت اهداف انقلاب اسلامی استفاده نموده، آن ها را حمایت کرده و به آن‌ها انگیزه دهیم و با استفاده از توانایی این جوانان به طراحی و اجرای پلتفرم‌های داخلی جذاب و متنوع دست یابیم.

وی با تاکید بر اینکه در کنار تمام آموزش‌ها، تولیدمحتواها و حمایت از جوانان خوش‌فکر و تحلیل‌ها یک نکته حائز اهمیت وجود دارد و آن آشنایی با نقاط ضعف دشمن است. در صورتی که ما نقاط ضعف دشمن در فضای‌مجازی را بشناسیم، می‌توانیم راهکارهای مناسب برای این نقاط را طراحی نموده و با تولید‌محتوای صحیح به شفاف ستزی بپردازیم.

بهرامی‌فر در پایان با اشاره به اینکه بدیهی است که برای محقق شدن تمامی این راهکارها، نقدها، تحلیل‌ها و شناسایی نقاط ضعف و قوت و مقابله با آن گفت: نیاز است که میان نهادها و افراد مسئول و متولی‌امر، هم‌گرایی مثبت صورت گرفته و تمامی رسانه‌های دولتی و خصوصی در قالب یک جبهه متحد وارد میدان شوند تا بتوانیم با پررنگ نمودن هویت مشترک ایرانیان و تقویت غرور جمعی ملت فهیم ایران و با طراحی و تقویت مدل دیپلماسی رسانه‌ای موثر برای مقابله با تهدیدات نرم افزاری دشمن، قدم موثری در اعتمادسازی و جذب قلب‌های مردم و به ویژه نسل جوان برداریم.

 

فرشته کلانتر_راوی خبر

انتهای خبر/