1404-01-25 00:06 شماره خبر : 2178
بحران تراکم در مدارس فردیس

به گزارش «راوی خبر»:

بحران تراکم در مدارس فردیس

حضور اتباع، ثبت نام های سفارشی، کمبود مدارس و تعداد دانش آموزان بسیار، عدم زمین برای ساخت مدرسه، عدم اجرای ماده ۱۸ مدرسه سازی همه دست در دست هم دادند تا بحران تراکم مدرسه را نیز رقم بزنند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «راوی»؛ استان البرز، استانی محروم که سایه پایتخت بر او افکنده شده است و به دلیل مجاورت با پایتخت با بحران مهاجرت و چالش‌هایی در حوزه آموزش و پرورش مواجه است. البرز محروم‌ترین استان در سرانه آموزشی است و از سیستان و بلوچستان نیز محروم‌تر است، شهرستان فردیس از استان البرز هم محروم‌تر است و نیازمند نگاه ویژه دولت است.

حضور اتباع، ثبت نام های سفارشی، کمبود مدارس و تعداد دانش آموزان بسیار، عدم زمین برای ساخت مدرسه، عدم اجرای ماده ۱۸ مدرسه‌سازی و انتزاع کامل آموزش و پرورش شهرستان فردیس از ناحیه دو کرج همه دست در دست هم دادند تا بحران تراکم مدرسه را نیز رقم بزنند و سوژه گزارش ما شوند.

ابوالحسن معظمی مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو کرج و شهرستان فردیس با اشاره به تراکم بالای جمعیت در فردیس افزود: استاندارد تعداد دانش‌آموزان در هر کلاس ۲۵ نفر است اما میانگین تعداد دانش‌آموزان در کلاس‌های این ناحیه و به‌ویژه فردیس به ۳۸ نفر می‌رسد.

وی ادامه داد: در برخی موارد این تعداد حتی به ۴۵ نفر یا بیشتر نیز افزایش می‌یابد. تراکم دانش‌آموزی در ناحیه ۲ کرج نسبت به فردیس و مشکین‌دشت کمتر اما اولویت با دانش‌آموزان ایرانی است. ۴۱۶ کد داریم که در برخی مدارس، سه یا چهار کد مدرسه وجود دارد که شامل شیفت‌های صبح، بعدازظهر و حتی بزرگسالان می‌شود. 

عدم وجود زمین برای ساخت مدرسه

وی با اشاره به اینکه با توجه به سند تحول بنیادین و استاندارد ۲۵ دانش‌آموز در هر کلاس، با کمبود ۹۱ مدرسه مواجه هستیم، عدم وجود زمین را چالش اصلی خواند و عنوان کرد: پیگیری‌ها صورت گرفته و جلسات نهضت مدرسه‌سازی هر هفته با حضور استاندار برگزار می‌شود اما در فردیس زمینی برای ساخت مدرسه وجود ندارد.

کلاس های ۵۰ نفری داریم

 کریمی، مدیر ابتدایی مدرسه شهید حسین معمارزاده با ابراز نارضایتی از ثبت‌نام‌های سفارشی ادامه داد: امسال در پایه‌های سوم و چهارم شاهد تراکم بالا و کلاس‌های ۵۰ نفره بودیم‌، در سال تحصیلی جدید در کلاس‌های چهارم و پنجم تراکم بالایی را خواهیم داشت.

وی تصریح کرد: متاسفانه بیشتر افراد ثبت‌نامی سفارشی و از مناطق مختلف مانند رزکان و فردیس هستند. دانش‌آموزانی که در محدوده مدرسه هستند شاید ۱۰ درصد باشند و بقیه دانش‌آموزان متعلق به محدوده مدرسه نیستند، ثبت‌نام سفارشی ما را در تنگنا قرار می‌دهد و کاری هم نمی‌توانیم انجام دهیم.

یکی از اولیا دانش آموزان که از تراکم بالای مدارس شهرستان فردیس نارضایتی داشت گفت: تراکم بالا یادگیری دانش‌آموزان و تدریس معلم را نیز سخت می‌کند، تراکم کلاس‌های شهرستان فردیس به شدت بالاست و دانش‌آموزان در کلاس‌های ۵۰ نفره نمی‌توانند به نحو شایسته تحصیل کنند و موجب عدم یادگیری می‌شود.

وی ادامه داد: عدم جدایی آموزش و پرورش شهرستان فردیس از ناحیه دو از چالش‌های دیگر است، اولیایی که در انتهای شهر فردیس هستند باید تا کرج بیایند، امیدواریم زودتر آموزش و پرورش شهرستان فردیس جدا شود.

صوفی دانش آموز یکی از مدارس ناحیه دو کرج گفت: کلاس ما ۴۵ نفره است، کلاس‌ها کوچک و میزها کوچک هستند و ۳ نفره می‌نشنیم، کلاس‌مان این همه ظرفیت دانش آموز را ندارد.

رئیس جمهور در جریان سفر به استان البرز که ۲۱ فرودین ماه برگزار شد، در نشست با مدیران و تلاشگران قرارگاه اجتماعی استان البرز با اشاره به کمبود فضاهای آموزشی و درمانی گفت: اگر مدرسه نداریم، مردم خودشان پای کار بیایند و مدرسه بسازند. چرا باید بچه‌های ما بدون کلاس بمانند؟ چرا نباید مرکز درمانی یا امکانات تفریحی و ورزشی داشته باشند؟ وقتی مردم برای فرزندان خودشان تلاش می‌کنند، این کار نه‌تنها سخت نیست، بلکه مایه افتخار و مشارکت در آبادانی کشور است.

پزشکیان با اشاره به اهمیت نقش مردم در ساخت و توسعه زیرساخت‌های کشور اظهار داشت: اگر منتظر بمانیم تا دولت همه‌چیز را بسازد، باید صادقانه گفت که چنین انتظاری واقع‌بینانه نیست. دولت پول ندارد و نمی‌تواند به‌تنهایی همه نیازها را برآورده کند. برخی از پروژه‌ها، حتی در طول ۴۰ سال گذشته، محقق نشده و به این سادگی هم نخواهد شد

رئیس جمهور با تأکید بر محدودیت منابع مالی دولت تصریح کرد: آنچه در اختیار دولت است، صرف اداره امور جاری، پرداخت حقوق کارکنان و هزینه‌های ساختار اداری می‌شود. با این حال، تصمیم گرفته‌ایم که در همه استان‌ها ساخت مدرسه را با جدیت دنبال کنیم و هر جایی که مردم پیش‌قدم شوند، دولت نیز سهم خود را خواهد پرداخت

عبداللهی، استاندار البرز در جلسه شورای آموزش و پرورش و نهضت مدرسه‌سازی استان که روز شنبه ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۴ در سالن جلسات اداره کل آموزش و پرورش استان برگزار شد، با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه مدرسه‌سازی، گفت: عملیات اجرایی ساخت ۲۰۰ مدرسه در استان با موفقیت به سرانجام رسیده و بخشی از آنها نیز مراحل پایانی خود را طی می‌کند و ساخت ۴۰۰ مدرسه جدید نیز در دستور کار قرار دارد.

حمید مسعودی مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان البرز در نشست خبری ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ اذعان کرده بود: ماده ۱۸ قانون مدرسه‌سازی که بر اساس آن به ازای هر ۲۰۰ واحد باید یک مدرسه ساخته شود تا حدودی در استان البرز اجرایی نشد و بر اساس‌ آن آموزش و پرورش، شاکی و تشکیل پرونده قضائی داده است.

وی افزود:حدود ۲۵ الی ۳۰ درصد مدارس فرسوده قابل مقاوم‌سازی نیست و باید تخریب یا بازسازی شوند و ارزش بهسازی ندارند.

مسعودی اضافه کرد: محروم‌ترین استان از نظر فضای آموزشی و تراکم مدارس، استان البرز است اما برخلاف تراکم مدارس، دومین استان متراکم جمعیت کشور است که سالانه ۱۰ تا ۱۵ هزار دانش‌آموز به مدارس استان به دلیل شرایط ویژه و مهاجرت به تراکم دانش‌آموزان اضافه می‌شود.

شایان ذکر است مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۲ کرج و شهرستان فردیس از حضور ۳۲۰۰ دانش آموز اتباع در فردیس خبرداد و گفت: این تعداد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

یکی از دغدغه‌های استاندار البرز حوزه آموزش و پرورش و بحث ملی نهضت مدرسه‌سازی است، جلسات متعددی نیز برگزار شده است که جای قدردانی دارد، مدارسی ساخته شده است اما باز البرز محروم است.

 

امیررضا خروطی_راوی خبر

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر: https://ravikhabar.com/short/NEM3X
اخبار مرتبط:
تبادل نظر:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

دسته بندی ها
سیاسی
اجتماعی
اقتصادی
فرهنگی
ورزشی