1404-02-02 09:37 شماره خبر : 2303
با کشورهای اوراسیا وارد تجارت آزاد می‌شویم

عارف در صحن علنی مجلس:

با کشورهای اوراسیا وارد تجارت آزاد می‌شویم

معاون اول رئیس‌جمهور در صحن مجلس گفت تا آخر اردیبهشت با پنج کشور اوراسیا وارد تجارت آزاد می‌شویم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «راوی خبر»؛ محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور صبح امروز (سه‌شنبه، ۲ اردیبهشت) در صحن علنی مجلس شورای اسلامی درباره آخرین وضعیت تهیه و تصیوب احکام و آیین‌نامه‌های برنامه هفتم گفت: ما از همان روز‌هایی که برنامه هفتم تصویب شد راهبردمان برنامه هفتم بود. ماده ۱۱۸ برنامه هفتم برای اولین‌بار راهبردی برای اجرا و نظارت ایجاد کرد که اختیار شورای عالی را به دولت داد و در امر نظارت بر اجرای برنامه و نگرانی داشتیم که درباره منابع مورد نیار برنامه بود که برای رشد ۸ درصد چگونه منابع مورد نیاز را تامین کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور اظهار کرد: شورای عالی باید هر یک ماه جلسه می‌گذاشت و در گزارش کمیسیون تاخیر در تصویب آیین‌نامه‌ها آمده بود، چون بعضی از آیین‌نامه‌ها پیچیدگی دارد و برخی از آنها چندبار در رفت و آمد بود. راهبرد این بود که طبق آیین نامه آن را تصویب کنیم و بحث جدی داشتیم شخصیت‌هایی که بر اجرای برنامه نظارت کنند چه ویژگی‌هایی باید داشته باشند که حداقل باید در جایگاه مدیرکلی باشند تا امور را بررسی کنند و بعد نظار مالی و اجرایی انتخاب شدند.

عارف بیان کرد: برنامه هفتم با شروع دولت جدید با هم شد و تا به حال این امر را نداشتیم و طبیعتا برنامه‌ها در وسط دولت‌ها بودند و دولت آمادگی اجرای آن را داشت که شروع دولت همزمان با شروع برنامه هفتم بود و چندبار در شهریور بر روی احکام برنامه بحث کلان داشتییم که با راه‌اندازی شورای عالی برنامه کار‌ها جلو برود و سازمان برنامه خود را تجهیز کرد و اطمینان داشتیم در بحث نظارتی مشکلی نداریم.

رئیس شورای راهبری برنامه هفتم گفت: از اواخر شهریور که اولین جلسه شورای عالی تشکیل شد با بحث‌هایی که با کمیسیون‌های مختلف داشتیم کار نظارت بر برنامه شروع شد و جلسات متعددی با مجلس داشتیم که با توجه به شرایط دقیقا اجرای احکام برنامه را جلو ببریم و یا تغییراتی در احکام بدهیم و با مجلس جلسه گذاشتیم و اگر در شرایطی بودیم ستاد تنظیم بازار باید تشکیل می‌شد.

معاون اول رئیس‌جمهور بیان کرد: دولت پزشکیان پنج محور در چارچوب برنامه هفتم تبیین کرده بود که آن مسیر در اجرای برنامه راهبردی برنامه بود. یعنی راهبرد دولت این بود که چارچوب ساختاری و اصلاح قیمت به شرطی بود که به معیشت مردم آسیب وارد نشود یا با آزادسازی قیمت‌ها که در برنامه هفتم آمده، اما در شرایطی که ما هستیم آزادسازی باعث افزایش قیمت‌ها می‌شد لذا هر تصمیمی می‌گرفتیم یک پیوست معیشتی داشت که تصمیم گرفتیم دو سبد معیشتی را لحاظ کنیم.

عارف می‌گوید عملکرد شش ماهه نظارت بر اجرای برنامه حرکت در مسیر اجرای برنامه و تحقق آن به‌خصوص رشد ۸ درصدی است.

رئیس شورای راهبری برنامه هفتم تصریح کرد: در زمانی که سند چشم‌انداز رشد ۸ درصدی را دیدم هیچ راهی در برنامه هفتم به غیر از آن نخواهیم داشت که باید سازوکار رسیدن به این رشد انجام شود البته روند تصویب آیین‌نامه‌ها در شورای عالی و دولت روند روانی شده است لذا امیدواریم این عقب‌ماندگی در برنامه هفتم بود با شتابی که تصویب آیین‌نامه‌ها در دولت گرفته این عقب‌ماندگی در تصویب آیین‌نامه‌ها رفع شود و ۲۲۱ حکمی که در برنامه هفتم آمده است در مقایسه با برنامه ششم دو برابر برنامه ششم است که بین ۱۷۰ تا ۱۸۰ آیین‌نامه می‌خواهد.

عارف اضافه کرد: بحث جدی که امروز با آن مواجه هستیم سرمایه‌گذاری برای تولید است. سرمایه مورد نیاز برای اجرای برنامه را داشتیم البته عدد را نمی‌گویم، اما آنچه قطعی است تلاش مشترک بین دولت و مجلس است. امسال که سال سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری شده تعاملی با مجلس شده و نگاه ما به سرمایه‌ها و منابع داخل کشور است الیته به خارج کشور هم نگاه داریم لذا تشویق سرمایه‌گذار را در دستورکار داریم و راهبرد جذب سرمایه را دستور داریم.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: ما باید بازار سیصد میلیونی منطقه را در نظر بگیریم که عضو بریکس، شانگهای و اوراسیا هستیم و با قانون تجارت آزاد که در مجلس تصویب شد با پنج کشور اوراسیا وارد تجارت آزاد می‌شویم که امیدواریم در اواخر اردیبهشت اجرایی شود.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر: https://ravikhabar.com/short/eGkaX
اخبار مرتبط:
تبادل نظر:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

دسته بندی ها
سیاسی
اجتماعی
اقتصادی
فرهنگی
ورزشی