
الگوی مردمپایه قرارگاه اجتماعی البرز؛
ابتکاری برای حل مسائل اجتماعی و الگوسازی کشوری
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «راوی خبر»؛ محمدجواد کاظمینی، مدیر قرارگاه اجتماعی استانداری البرز، در جلسهای که با حضور سردار مولوی، رئیس بازرسی ویژه نهاد ریاست جمهوری و هیئت همراه در سالن شهدای دولت استانداری البرز، با تسلیت سالروز شهادت امام جواد(ع)، به تشریح دستاوردهای این نهاد اجتماعی پرداخت.
کاظمینی با اشاره به آغاز فعالیتهای قرارگاه اجتماعی البرز از زمان مسئولیت دکتر مجتبی عبداللهی به عنوان استاندار، گفت: از همان ابتدا، موضوعات اجتماعی در صدر اولویتهای مدیریت استان قرار گرفت و امروز شاهد شکلگیری ساختاری منسجم، خلاقانه و مردمپایه برای حل معضلات اجتماعی هستیم.
وی با اشاره به عضویت بیش از ۲۵۰۰ نیروی مردمی در این قرارگاه افزود: در گام نخست تمرکز بر محلات کمبرخوردار بود و اکنون با ورود ۳۰۰ محله جدید به ساختار قرارگاه، پیشبینی میشود بیش از ۱۵ هزار نیروی مردمی به صورت سازمانیافته در قالب خانههای محله، شورای هماهنگی، بانویاران، شهرداران کوچه و خبرنگاران محله فعالیت کنند.
مدیر قرارگاه اجتماعی استان البرز، تقویت فرهنگ گفتوگو با مردم، پرهیز از تکگویی، پذیرش نقد و پیگیری رو در رو را از ویژگیهای بارز این قرارگاه دانست و تصریح کرد: در جلسات هفتگی با حضور استاندار، مدیران و شبکههای مردمی، مطالبات مردم بدون واسطه مطرح میشود.
همچنین موضوع عدالتمحوری، رفع محرومیت، حذف بروکراسی اداری و رسیدگی فوری به آسیبهای اجتماعی از رویکردهای بنیادین قرارگاه است.
وی با اشاره به شرایط خاص استان البرز از جمله جمعیت پیچیده و مهاجرپذیر، سکونت حاشیهنشینان، نزدیکی به پایتخت و مشکلات ناشی از همجواری با زندانها گفت: قرارگاه اجتماعی از دل دغدغهها شکل گرفت نه بخشنامهها. این ساختار، پاسخی خلاقانه و بومی به شرایط خاص استان البرز است که بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری و سند گام دوم انقلاب طراحی شده است.
کاظمینی به نمونههای موفق هویتسازی محلی اشاره کرد و گفت: در محله حصار با وجود تمهیداتی برای جابهجایی مردم به نقاطی با امکانات بهتر، مردم بر ماندن در محل زندگی خود تأکید داشتند و آن را بخشی از هویت خود میدانستند.
وی از تشکیل ۲۰۰ مرکز نیکوکاری و دهها خانه حمایتی در محلات خبر داد که تحت نظر نهادهایی نظیر ستاد اجرایی فرمان امام، هلال احمر، کمیته امداد، اوقاف و بهزیستی فعالیت دارند.
به گفته وی، مردم در قالب شش کمیته شامل مسکن، بهداشت، آموزش، ورزش، فرهنگی و اجتماعی نقش محوری در مدیریت محله ایفا میکنند.
مدیر قرارگاه اجتماعی البرز درباره ساختار سازمانی این نهاد گفت: ساختار دستگاهی قرارگاه با حضور ۶۰ نهاد و دستگاه اجرایی تعریف شده که به ریاست استاندار و با دبیری ادارهکل اجتماعی هدایت میشود. فرمانداران رؤسای قرارگاههای شهرستانی هستند و مدیران محلات با آنها در ارتباط مستقیم هستند.
وی به دیدارهای هفتگی مردمی اشاره کرد و گفت: این جلسات هر پنجشنبه در سالن یا محلات برگزار میشود و مقام عالی استان چندین ساعت برای شنیدن مستقیم مشکلات مردم وقت میگذارند. همین رویکرد باعث دستاوردهای ملموسی شده، از جمله کاهش ۲۳ درصدی سرقت، ۲۴ درصدی جرایم، و ثبت البرز بهعنوان دومین استان موفق در کاهش طلاق در کشور میباشد.
کاظمینی از بازدید اخیر رئیسجمهور از دستاوردهای قرارگاه در یکی از محلات خبر داد و گفت: در نمایشگاه شهر آفتاب نیز گزارش جامعی از پیشرفتها به معاون اول رئیسجمهور ارائه شد و وزارت کشور هم این مدل را به عنوان الگوی ملی معرفی کرده است.
وی در پایان با اشاره به تحولات محسوس در محلات گفت: «ما شاهد اتفاقات بزرگی در محلات بودیم؛ از ساخت مراکز درمانی، مدارس، سالنهای ورزشی، تا احداث جادهای که روزگاری به 'جاده مرگ' معروف بود و حالا ایمنسازی شده است. قرارگاه اجتماعی البرز نه یک پروژه، بلکه یک حرکت اجتماعی و فرهنگی زنده و رو به توسعه است.
تحولی که ادامه دارد......
انتهای خبر/