گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «راوی خبر»؛ محمدحسین اسماعیلی، مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حاشیه برگزاری اولین آزمون جامع سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ و چهلوپنجمین آزمون ادواری استانداردهای مهارتی کاردانش در گفتگو با خبرنگار فارس در کرج، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به عنوان نهاد متولی در بخش آموزشهای فرهنگی و هنری، با همکاری وزارت آموزش و پرورش، دورههای مهارتی در حوزه فرهنگ و هنر را در ۳۵ رشته مختلف و در قالب ۸۵ استاندارد برگزار میکند. این دورهها در سراسر کشور و تحت نظارت وزارت ارشاد برگزار میشود که هدف اصلی آنها ارتقای مهارتهای هنری و فرهنگی افراد است.
وی افزود: در حقیقت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این راستا برنامهریزیهای بلندمدتی را انجام داده است و مسئولیت نظارت و راهبری این دورههای آموزشی بر عهده این وزارتخانه قرار دارد. لازم به ذکر است که برگزاری دورههای آموزشی در این رشتهها، بهویژه در هنرهای تجسمی، موسیقی، هنرهای نمایشی، هنرهای دیجیتال و همچنین هنرهای سنتی و صنایع دستی، در دست آموزشگاهها و مراکز مهارتی بخش خصوصی است و این مراکز تحت نظارت وزارت ارشاد عمل میکنند.
اسماعیلی ادامه داد: در طول سال تحصیلی، سه دوره آزمون جامع و ادواری برگزار میشود که این آزمونها برای ارزیابی کیفیت آموزشهای ارائهشده به هنرجویان است. آزمونها در ماههای خرداد، شهریور و دی هر سال در سراسر کشور برگزار میشوند.آزمونهای ادواری و جامع در دی ماه سال جاری برگزار میشود. این آزمونها در دو بخش نظری و عملی است که آزمونهای عملی از نهم دی ماه شروع شده و تا هجدهم دی ماه ادامه خواهد داشت و آزمونهای نظری از هجدهم دی ماه آغاز میشود و تا بیست و یکم دی ماه ادامه مییابد.
این آزمونها در ۹۱ حوزه آزمون در سراسر کشور برگزار میشود.مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به نحوه ثبتنام و شرایط ویژه برای برخی گروهها اشاره کرد و گفت: آزمونهای مهارتی به دو دسته تقسیم میشود. یکی برای افرادی که در رشتههای مختلف فرهنگی و هنری مانند تجسمی، موسیقی، هنرهای نمایشی و سایر رشتهها به مهارتهای خاصی دست یافتهاند و نیازی به آموزشهای بیشتر ندارند. این افراد در آزمونهای ادواری شرکت میکنند و پس از ارزیابی موفق، گواهینامههای مهارتی معتبر دریافت میکنند.
اسماعیلی در ادامه تصریح کرد: افرادی که به دلایل مختلف مانند بازماندن از تحصیل یا شرایط سنی قادر به ادامه تحصیل در مدارس هنرستانی نیستند. این افراد در مراکز مهارتی وزارت ارشاد آموزشهای لازم را میبینند و پس از موفقیت در آزمونها، گواهینامههای مهارتی دریافت میکنند. سپس، این افراد میتوانند در هنرستانهای بزرگسالان وزارت آموزش و پرورش ثبتنام کرده و دروس عمومی را بگذرانند و در نهایت دیپلم رسمی در رشتههای هنری را دریافت کنند.
وی در پایان تأکید کرد که این فرآیند کمک بزرگی به ارتقای مهارتهای فردی و تخصصی در حوزههای مختلف فرهنگ و هنر میکند و فرصتی مناسب برای افرادی است که به دنبال کسب مهارتهای هنری و فرهنگی در سطح ملی هستند.
منبع:فارس
انتهای خبر/